Siera kūka. Foto: Ļoti Garšīgi/ Youtube
Vasara ir īstais laiks, lai mielotos ar vieglām un atsvaidzinošām kūkām. Kāpēc gan neizmēģināt mājās uzcept gardu un sulīgu siera kūku
Nepieciešams:
- cepumi – 180 g;
- sviests – 70 g;
- skābais krējums – 150 g;
- Filadelfijas siers – 400 g;
- olas – 4 gb;
- cukurs – 200 g;
- vaniļas cukurs – 1,5 tējk. ;
- milti – 40 g;
- citrons – 1 gb
Vispirms gatavojam kūkas pamatni – sadrupinām vai sablendējam cepumus un pievienojam tiem izkausētu sviestu. Masu kārtīgi samaisa. Tad ņem kūkas formiņu, izklāj ar cepamo papīru. Pamatnes masu izklāj formiņā, kārtīgi to piespiežot.
Tālāk gatavo pildījumu bļodā sajaucot Filadelfijas sieru, krējumu, olas, cukuru, vaniļas cukuru, miltus, sarīvētu citrona miziņu un sulu no viena citrona. Izveidoto masu lej formiņā pa virsu izveidotajai pamatnei.
Kūku liek cepties krāsnī, kas uzsildīta uz 160C, uz aptuveni 60 min. Tad cepeškrāsni izslēdz un atstāj kūku tajā vēl aptuveni stundu, neverot vaļā krāsns durtiņas.
Pēc tam kūku liek ledusskapī vēl uz kādu stundiņu. Kūku droši var dekorēt ar svaigām vai sablendētām ogām!
Zemāk skaties video recepti.
Izmēģini arī kādu no šīm deserta receptēm:
Siera kūka. Foto: Ļoti Garšīgi/ Youtube