You are using an old version of browser and some interface won't work. We recommend you to update your browser!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: siera radziņi

Sierīgi cepumi, kas lieliski noder kā kraukšķīgs našķis gan tāpat vien, gan pie alus. Tieši tādi ir siera radziņi! Uzcep gardu uzkodu brīvdienām! Un, zini ko? No alus var pagatavot arī izcilu mērci tieši šiem cepumiem piemērotu!

Nepieciešams:

Siera radziņiem:

  • Siers, 200 g
  • Sviests, 200 g
  • Milti, 200 g
  • Sāls, 1 šķipsna
  • Ķimenes, 1 ēd.k.

Alus mērce:

  • Sviests, 2 ēd.k.
  • Sīpoli, 600 g
  • Alus Porteris, 230 ml
  • Krēmsiers, 240 g
  • Skābais krējums , 240 g
  • Sāls, ½ tējk.

Pagatavošana:

Bļodā izsijā miltus, pievieno sāli, ķimenes, un pa vienai karotei iemaisa mīkstu sviestu, pievieno rīvētu sieru. Visu mīca līdz viendabīgai masai. Lai izveidotu cepumus, masu izrullē vienā plānā desā, sagriež vienādās daļās, no kurām veido mēness formas cepumus. Bet var arī vienkārši atstāt sagrieztus gabaliņos, garša no tā nemainīsies.

Cepumus kārto uz cepešpannā ieklāta cepamā papīra un cep 190°C iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 15-20 min.

Alus mērces pagatavošanai pannā izkausētās sviestā sacep sīki sakapātus sīpolus, līdz tie iegūst zeltaini brūnu toni. Sīpoliem pievieno alu un sautē. Kad šķidrums ir izgarojis, noņem no plīts un atdzesē. Atdzesētai sīpolu masai pievieno krējumu, krēmsieru, sāli un piparus, kārtīgi kārtīgi samaisa.

Atdzisušus cepumus pasniedz ar sīpolu – alus mērci vai ēd vienkārši bez nekā.

Lasi arī:

Siera radziņi - cepumi, ekrānuzņēmums

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Similar news

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas