Foto: ekrānšāviņš no edammajas/Instagram
Daudzviet agrāk nekā ierasts, taču nu jau paša pilnbriedā ir sākusies zemeņu sezona. Šis ir ideāls laiks, lai pagatavotu zemeņu kēksiņus. Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edammajas!
Nepieciešams (12gb.):
- 250g zemenes (~12gb. palielas ogas);
- 175g milti;
- 130g cukurs;
- 2 olas;
- 170g bezpiedevu jogurts;
- 80g eļļa;
- 2 tējk. cepamais pulveris (~9g);
- Šķipsniņa sāls;
- Pūdercukurs
Pagatavošana:
Traukā sakuļ olas ar cukuru (kuļ ar roku, neizmantojot mikseri), tad iemaisa eļļu un jogurtu.
Citā traukā ber miltus, cepamo pulveri un sāli, samaisa. Tad pa daļām iemaisa olu masā.
Mīklu liek kēksiņu formiņās (~3/4), tad katrā iespiež pa zemenei. Ogas var arī sagriezt mazākos gabaliņos.
Cep 180° aptuveni 20 minūtes. Kad virspusīte ir glīti brūna, kēksiņi ir gatavi. Atdzesē, pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Izmēģini arī šīs receptes:
Foto: ekrānšāviņš no edammajas/Instagram