Foto: ekrānšāviņi no edamskaisti/Instagram
Šis ir maģisks laiks, kad zeme mostas no ziemas miega un, izejot dārzā, tā vien raisās idejas, ko gardu šodien pagatavot. Laiks izmantot leknos rabarberu kātus! Citas tikpat garšīgas receptes meklē Instagram profilā @edamskaisti!
Nepieciešams:
pamatnei:
- 75g sviesta;
- 50g cukura vai stēvijas;
- 2 olu dzeltenumi;
- 150g miltu;
- Šķipsniņa vaniļas/vaniļas cukura.
- 2–3 vidēji rabarberu kāti;
- 2 olu baltumi;
- 300g skābais krējums;
- Saldinātājs (pēc garšas, bet vairāk saldāku, jo rabarberi ir paskābi).
Pagatavošana:
Pagatavo pamatnei mīklu, visas sastāvdaļas samīca viendabīgā masā, uztaisa kā pabiezu pankūku un liek ledusskapī sastingt.
Rabarberus nomizo/sagriež.
Bļodā viegli sakuļ olbaltumu ar krējumu un saldinātāju.
Pamatnē liek mīklu, uztaisa maliņas, ber iekšā rabarberus un pārlej ar krēmu.
Cep 180 grādos 35–40 min.
Atdzesē un bauda!
Izmēģini arī šīs lieliskās receptes:
Visvienkāršākā rabarberu plātsmaizes recepte
Foto: ekrānšāviņi no edamskaisti/Instagram