Brokoļu krēmzupa – vienkāršs un garšīgs veids, kā iegūt veselīgu maltīti, kas ne tikai silda, bet arī rūpējas par tavu ķermeni. Ja meklē ātru un vienkāršu recepti, šie trīs soļi būs tieši tas, kas tev vajadzīgs, lai sagatavotu maigu, krēmīgu un aromātisku brokoļu zupu.
Šefpavārs Mārtiņš Sirmais iesaka sākt ar garda buljona izvārīšanu: "Kas ir lēti, ērti un gardi – iesaku nopirkt dažus vistas spārniņus un novārīt normālu buljona bāzīti. Būs daudz reizes garšīgāk!"
Otrs solis – dārzeņu vārīšana. Buljonam pievieno kartupeļus, sīpolus, burkānus. Tāpat brokoļa kātiņu jeb kacenu nevajadzētu mest ārā – to nomizo, smalki sagriež un liek katlā. Tas sniegs biezzupai vēl izteiktāku brokoļa garšu.
Trešais ieteikums ir neaizmirts par intensīvo krāsu. Runājot par zaļo krāsu – lai tā neizbalētu, Mārtiņš iesaka izvēlēties dzeltenos burkānus.
Kad buljonā ieliktie dārzeņi ir mīksti, tikai tad pievieno pašas brokoļa ziedkopas.Tādējādi krāsa būs daudz intensīvāka. Ja vēlies to vēl zaļāku, pirms blendēšanas pievieno labi daudz spinātu.
Kā soli pa solim pagatavot biezzupu, skaties video!
Lasi arī:
VIDEO RECEPTE: gruntīgā skābo kāpostu zupa
Mārtiņš Sirmais atklāj vienkāršu veidu, kā ieekonomēt, pērkot vistas gaļu

Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay