Vakariņas - lasis, Image by Yenni Vance from Pixabay
Pēc pilnvērtīgas darba dienas enerģijas izsīkumu var atjaunot ar vakariņu palīdzību. Un ja vakariņas ieturi katru vakaru, tad nav brīnums, ja dažreiz trūkst idejas, ko pagatavot.
Salāti vakariņām
Veģetārieši vieglām vai vēlām vakariņām var ātri pagatavot salātus, piemēram, salātu bļodu ar turku zirņu plācenīšiem. Vēl vieni lieliski salāti ar turku zirņiem ir kombinācijā ar gurķiem. Rukolas, biešu un Fitaki siera salātus.
Cēzara salāti gatavojami gan ar vistu, gan bekonu, gan garnelēm – pēc izvēle. Garneļu – graudainā biezpiena salāti ir viegla maltīte, ja garšo garneles. Pamēģini arī vieglus salātus ar vistas krūtiņu, kas nerada smagumu sajūtu vēderā!
Sātīgas vakariņas
Ja neēd gaļu, burkānu – zirnīšu sautējums Tev būs tieši laikā! Tev noteikti garšos arī krāsnī cepts ziedkāposta steiks. Vēl viena lieliska un sātīga recepte vakariņām - ar brokoli un čedaras sieru pildītas kartupeļu laiviņas.
Gaļas cienītāji novērtēs sātīgas vakariņas ar cūkgaļu, putna gaļu vai liellopu gaļu, piemēram, sulīgas kotletes ar piedevām, vistu sinepēs ar kanēli un medu vai sulīgās un nepārspējamās Kijevas kotletes. Vīri noteikti novērtēs dievišķīgu maltās gaļas cepeti ar siera pildījumu un kūpinātas krūtiņas apvalciņu! Arī sātīga ar spinātiem un sieru pildīta vistas krūtiņa un sulīga cūkgaļas karbonāde spinātu – ķiploku mērcē ir lieliski veidi, kā pabarot lielus, izsalkušus vēderus. Itāļu ēdienu cienītāji vakariņās var pagatavot ar liellopa gaļu pildītu lazanju vai mājas picu. Pavisam ātro vakariņu gadījumā vari uzcept pelmeņus!
Ja dod priekšroku jūras veltēm, tad zivis vakariņās ir piemērotas tieši Tev! Vien 10 minūtēs vari pagatavot izcili gardu lasi maltītei. Nedaudz ilgāk par 10 minūtēm, var krāsnī izcept lasi ar dārzeņiem. Izmēģini arī plovu ar jūrasveltēm!
Zupa vakariņām
Arī zupa ir izcils vakariņu ēdiens, zupas ir sātīgas un vieglāk pārstrādājas. Ja dod priekšroku zupām bez gaļas, tad izmēģini tumīgās šampinjonu krēmzupas vai dārzeņu piena zupas receptes. Tie, kuriem zupās nepieciešams arī kāds gaļas gabals, aukstos vakaros iesakām uzvārīt sildošo lēcu zupu ar saldo krējumu vai sātīgu pupiņu zupu ar žāvētām ribiņām.
Lasi arī:
- Mājas ēdiens bez stāvēšanas pie plīts
- Hinkaļi, Dolma un citi gruzīnu virtuves ēdieni, kas noteikti jānobauda
- Banketa cienīga maltīte tagad arī mājās
Vakariņas - lasis, Image by Yenni Vance from Pixabay