Sālīts lasis, forele, Image by free stock photos from www.picjumbo.com from Pixabay
Sālīts lasītis uz maizītes ar citrona šķēlīti un sīpoliņu.. Mmmm.. Arī Tev sariesās siekalas? Reti kuram negaršo sālīts lasis vai forele! Lūk 3 dažādas receptes, kā iesālīt, iemarinēt sarkano zivi! Izmēģini visas un atrodi sev tīkamāko garšu!
Recepte Nr.1 – Klasiski sālīts lasis vai forele
Nepieciešams:
- Sāls
- Cukurs
- Laša vai foreles fileja ar ādu
Pagatavošana:
Sāli un cukuru sajauc (3:2), kārtīgi apviļā zivs fileju un iesāla pāris stundas vai līdz nākamai dienai, uzglabājot slēgtā traukā.
Recepte Nr.2 - Sālīta sarkanā zivs diļļu marinādē
Nepieciešams:
- 1 kg laša vai foreles fileja ar ādu
- Cukurs ½ glāze
- Sāls ¼ glāzes
- Smalcinātas dilles, 2 glāzes
- Smaržīgie pipari
- Eļļa
Pagatavošana:
Zivs fileju ierīvē ar eļļu un visām garšvielām. Sasmalcinātas dilles sadala un pusi ieber traukā, uzliek lasi ar ādu uz leju, pārkaisa ar otru pusi dillēm. Trauku noslēdz. Zivi iesāla pāris stundas vai līdz nākamai dienai.
Recepte Nr.3 – Sālīts, marinēts lasis vai forele ar sīpoliem
Nepieciešams:
- 2 kg sarkanās zivs fileja bez ādas
- Sīpoli, 2-3 gb.
- Sāls, 3 ēd.k.
- Cukurs, 2 ēd.k.
- Melnie pipari, pēc garšas
- Smaržīgie pipari, 2 - 3gb
- Lauru lapas, 2 gb
- Krustnagliņas, 4 – 5gb
- Eļļa, 80g
Pagatavošana:
Zivs fileju sagriež šķēlītēs. Sagriež arī sīpolus uz pusēm un daiviņās. Garšvielas sasmalcina vai sablendē. Visas sastāvdaļas – zivi, sīpolus, eļļu un garšvielas samaisa kopā un marinē, sāla vismaz 40 minūtes.
Izmēģini arī citas jūras velšu receptes:
- Lasis 10 minūtēs: viegla recepte izcilai maltītei
- Mājās gatavoti zivju pirkstiņi – recepte
- Kā pagatavot mīdijas? Video recepte!
- Sviestā ceptas garneles: recepte zivju ēdienu cienītājiem
- Kā pagatavot suši rollus? Filadelfija, tempūra un citas video receptes.
Sālīts lasis, forele, Image by free stock photos from www.picjumbo.com from Pixabay