Bahlava, Image by berladelphia from Pixabay
Tev garšo garšīgs ēdiens, nevis vienkārši tāds, kura vienīgā funkcija ir piepildīt kuņģi? Tad Tev noteikti jānobauda armēņu ēdieni! Lūk 5 armēņu ēdieni, pēc kuriem aplaizīsi pirkstiņus!
Dolma
Maltā gaļa un fantastiskas, aromātiskas piedevas, kas ietītas vīnogu lapās ir īsts Armēņu ēdiens. Tas ir viens no populārākajiem ēdieniem jau no agras bērnības un neviena armēņu virtuve bez Dolmas nav dēvējama par armēņu virtuvi.
Dolmas kraukšķīgās vīnogu lapas un sulīgais pildījums liks Tev norīt mēli jau pēc pirmā kumosa.
Bahlava
Bahlava cepta mīkla, kas izgatavota no veselīgiem valriekstiem, pikantā kanēļa, dabīga un salda medus, aromātiskā kardamona, svaiga sviesta un olām.
Bahlava garšo riekstaina, tas ir salds un neticami garšīgs, uzskatīts par ideālu desertu visā Armēnijā. Sagaidi bagātīgu kausēta sviesta un medus kombināciju kā piedevu! Pirkstiņus aplaizīsi!
Ļuļa kebabs
Ļuļa kebabs var būt īsts virtuozs garšas nianšu ziņā. Īsti vīri noteikti dos priekšroku sātīgam jēra un lielopu gaļas mikslim, bet sievietēm garšos maigais vistas Ļuļas kebabs. Eksotiskais gaļas ēdiens ar piedevām burtiski ienesīs īstas armēņu garšas baudījumā.
Basturma
Žāvētā, garšvielām bagātā liellopa gaļa ar dažādām garšvielām, ir perfekta uzkoda pirms kārtīgas maltītes. Garšvielu buķete tik ļoti izcels slēptākās gaļas garšas nianses, kas liks domāt, ka nekad iepriekš nav ēsta tik gards gaļas ēdiens! Skaties – nenokod sev pirkstus!
Čanahi
Sagaidi Čanahi kā karalis! Gluži kā iesaiņota dāvana, kulinārajā podiņā zem vāciņa paslēpts sulīgs jēra gaļa sautējums ar dārzeņiem. Tikko svaigi pagatavots, noņemot vāciņu, tas gaisā uzvirmo neatkārtojamu, siekalu izraisošu aromātu, kas uzreiz liks ķerties pie šī sautējuma baudīšanas. Bet neapdedzinies – labākā garša tiek baudīta ar nesteidzību!
Tieši nesteidzoties pašu labāko no armēņu virtuves vari baudīt restorānā “Nojan Tapan”, kas atrodas elegantajā Jūrmalā.
Bahlava, Image by berladelphia from Pixabay