Vistas gaļa uz grilla Foto: 1188play
Vista sinepju- medus mērcē
- Vistu (vai tītaru) izklapējat, pasālāt, sapiparojat.
- Samaisāt 3 ēdk. medus ar 4 ēdk. dižonas sinepju.
- Vistu rūpīgi apsmērējat ar šo maisījumu un atstājat uz 40 minūtēm istabas temperatūrā, lai iemarinējas.
- Pēc tam gaļu var cept uz pannas, vai grila. Sinepju sēklas labāk noņemt, jo tās piedegs.
Vista ar apelsīnu mērci
- Bļodā samaisāt 1 ēdk. augu eļļas, 2 ēdk. medus, 1 laima sulu, 1 smalki sakapātu ķiploku daiviņu un sāli.
- Vistas fileju sagriežat strēmelēs un marinējat iegūtajā maisījumā.
- Liekat uz 1-2 st. ledusskapī, ik pa laikam pamaisāt.
- Pēc tam apcepat uz pannas, visu laiku maisot, līdz gaļa kļūs zeltaini brūna. Var arī pagatavot cepeškrāsnī, vai uz grila.
Apelsīnu mērce:
- 1 l svaigi izspiestas apelsīnu sulas jāvāra uz lēnas uguns, lai tā iztvaikotu.
- Mērcei pievienojat 4 tējk. cukurniedru cukura, 2 tējk. olīveļļas un piparu, sāli pēc garšas.
- Kad mērce sāk atdzist tā nedaudz sabiezē. Mērci pasniedz kopā ar visu- vēlams, lai mērce būtu silta.
Vista majonēzē
- Bļodā samaisāt 1 olu, majonēzi, garšvielas, smalki sakapātu ķiploku un kubiņos sagrieztu sīpolu.
- Vistas fileju liekat bļodā, samaisāt un ievietojat ledusskapī minimums uz stundu. Fileja var būt sagriezta gabaliņos, vai vesela, atkarībā kā jūs to vēlaties pagatavot, galvenais, lai tā būtu pilnībā pārklāta ar majonēzi.
Vista jogurtā
- Jogurtu bez piedevām samaisāt ar nelielu daudzumu ābolu etiķa, pievienojat citrona sulu, kariju, kurkumu, kardemonu un sāli.
- Vistu marinēt vajadzēs tikai pusstundu.
- Pēc tam ir ieteicams to ietīt folijā un cept cepeškrāsnī 180 grādos 15-20 minūtes.
Vista kefīrā
- Smalki sakapājat 4 ķiploku daiviņas, kārtīgi samaisāt tos ar savām mīļākajām garšvielām un sāli. Var pievienot kapātus zaļumus.
- Aplejat maisījumu ar glāzi kefīra, ielikt tajā vistu un visu rūpīgi samaisīt.
- Liekat ledusskapī marinēties uz pusstundu.
Vistas gaļa uz grilla Foto: 1188play
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas