Tie, kam garšo zupas un sēnes, kā arī nesmādē sieru, šī būs visu laiku labāka ēdienu kombinācija! Gaileņu – siera zupa ir viena no ātrāk pagatavojamām karstajām zupām, turklāt tā ir tik ārprātīgi garda!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Gailenes, apm. 500g (bet jo vairāk, jo izteiktāka sēņu garša būs)
Burkāni, 2-3 gb.
Kartupeļi, 4 lieli
Sīpols 1-2 gb. (pēc vēlēšanās, jo zupa garda arī bez sīpola)
Zaļumi - pētersīļi un dilles
Dzintara kausētais siers, 1-2 iepakojumi (atkarībā no tā, cik intensīvu siera garšu vēlas)
Sāls un cukurs pēc garšas
Pagatavošana:
Gailenes noskalo, smalki sagriež, nedaudz apcep (līdz izgaro liekais šķidrums). Ja ir vēlēšanās, var piecept arī sīpolu. Katlā pa to laiku liek vārīties kartupeļus un burkānus, pievieno garšvielas, gailenes un vāra līdz mīksti. Pievieno, izkausē sieru, pievieno zaļumus - zupa gatava! Labu apetīti!
Ja zupa izvārīta, bet gailenes vēl palikušas pāri, saldē tās ziemai! Vai zināji, ka gailenes var arī kaltēt?
Zupa. Image by Hebi B. from Pixabay