Image by Andreas Lischka from Pixabay
Kartupelis - mums tik ļoti raksturīgais, latviešiem tradicionālais dārzenis, kas pagatavojams visneiedomājamākajās variācijās un izmantojams kā sāļos ēdienos, tā arī saldos. Jā, tas nav pats diētiskākais dārzenis, bet reizēm tik ļoti gribas ko "smeķīgu", piemēram, eļļā ceptas kartupeļu pankūkas. Kā tādas pagatavot? Lūk, recepte - ģeniāli vienkārša!
Kādas sastāvdaļas nepieciešamas?
- Svaigi katupeļi (jo vairāk ēdāju, jo vairāk karupeļu)
- 1 ola
- Eļļa cepšanai
- Sāls un pipari
Kartupeļu pankūku recepte:
- Nomizo kartupeļus un kārtīgi tos nomazgā;
- Sarīvē tos uz rupjās rīves un notecini lieko sulu;
- Atsevišķā bļodiņā sakul olu, pievieno to sarīvētajiem kartupeļiem;
- Uzber vēl virsū sāli un piparus, un visu kārtīgi samaisi;
- Uz krāsns liec pannu, lej tajā eļļu un pagaidi, kamēr tā uzsilst;
- Ar ēdamkaroti liec uz pannas rīvēto kartupeļu piciņas, vispirms apcep no vienas puses, tad nedaudz no otras, līdz pankūkas kļūst brūnas;
- Ņem tās nost no pannas un atkārto cepšanas procesu, līdz visa kartupeļu masa iztērēta.
Labu apetīti!
Image by Andreas Lischka from Pixabay
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas