Tiramisu recepte (Image by pastel100 from Pixabay)
Vai ir iespējams vēl kāds labāks maltītes noslēgums, kā grēcīgi gardais un saldais deserts tiramisu? Jāatzīst, ka šis ir saldais, kas jāslēpj līdz pamatēdiena beigām, citādi jaunā paaudze atsakās no vakariņām. Kā tādu pagatavot? Lūk, recepte!
Nepieciešamās tiramisu kūkas sastāvdaļas:
- 1 krūze ļoti stipras kafijas;
- 100 gr saldais krējums;
- 120 g cukurs;
- 4 olas;
- 500 g Mascarpone krēmsiers;
- 200 gr dāmu cepumu;
- 1/2 tāfelīte rūgtās šokolādes;
- Ja ir, daži pilieni ruma.
Kā pagatavot tiramisu kūku?
- Pagatavo ļoti stipru kafiju un ļauj tai atdzist;
- Atdali olu dzeltenumus no baltumiem, baltumus saputo ļoti stingrās putās (tā, lai apgriežot bļodu otrādi, putas nekrīt ādā),
- Atsevišķi saputo olu dzeltenumus ar cukuru;
- Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu ar cukuru;
- Mascarpone krēmsieru liec bļodā, pievieno tam putukrējumum pēc tam iemaisi saputoto olu dzeltenumu, pēc tam ar karoti iecilā saputoto olu baltumu;
- Atdzisušo kafiju izkās caur sietiņu, pielej klāt nedaudz ruma, ja tāds ir;
- Uz trauka uzliec kārtu saputotās masas;
- Viegli iemērc dāmu pirkstiņus kafijā un liec virsū saputotajai masai, atkārto procesu, lai veidojas vairākas kārtas;
- Beigās pāri pārrīvē tumšo šokolādi un liec ledusskapī tiramisu pastāvēt uz kādu stundu. Jo ilgāk kūka būs ledusskapī, jo labāk tā ievilksies.
Lūk, arī citas idejas lieliskam desertam:
- Recepte: Vecrīgas jeb vēja kūkas;
- Recepte: Sarkanbaltsarkanā kūka “Sarkanais samts”;
- Bērnības garša - cepumu, biezpiena, brūkleņu kūka bez cepšanas!
- Viegla melleņu kūka bez cepšanas;
- Debešķīgi garšīgas šokolādes kūkas recepte;
- Recepte biezpiena siera kūkai;
- Pagatavo gardo marcipāna kūku pats!
- Burkānkēksiņi ar smiltsērkšķu krēmu;
- Viegls deserts, kad ikdienu gribas pārvērst svētkos: Melleņu bezē kūciņas.
Tiramisu recepte (Image by pastel100 from Pixabay)
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas