Soļanka, Image by Leo_65, Pixabay
Soļanka viennozīmīgi ir viena no kreptīgākajām zupām, ko īpaši novērtē spēcīgi vīrieši. Un kā nu ne? Tā ir neatkārtojama pēc garšas, sātīga un bagātīga! Lai arī soļanku var pagatavot ātrajā variantā ar gataviem pusfabrikātiem, īstā soļanka nav iedomājama bez nierēm, gurķiem, kā arī sīpoliem!
Nepieciešams:
- Dažāda veida gaļa – gan svaiga, gan žāvēta, noder arī desas un cīsiņi!
- Niere
- Mazsālīti gurķi
- Sīpoli
- Kartupeļi
- Burkāni
- 200 – 300 g tomātu pasta
- Sāls, cukurs, malti pipari pēc garšas
- Zaļumi pēc vēlēšanās
- Melnās olīvas
Pagatavošana:
Ar sastāvdaļu daudzmu var variēt. Viss atkarīgs no tā, cik tumīgu zupu vēlies, kā arī, vai garšo visas sastāvdaļas.
Nieri pārgriež, izņem urīnvadus un plēves, kārtīgi nomazgā un novāra trīs stundas. Šajā laikā jānomaina ūdens 3 reizes.
Pārējo svaigo gaļu vāra līdz tā kļūst mīksta, izņem no buljona, saplucina un liek atpakaļ buljonā.
Gurķus ar sīpoliem sagriež, burkānus sarīvē un visu apcep uz pannas, pievieno katlā esošajai gaļai.
Zaļumiem nogriež kātus. Kātus arī liek katlā vārīties. Zaļumu lapas sakapā un tās pievienos gatavi zupai.
Liek klāt arī kubiņos sagrieztus kartupeļus.
Novārīto nieri, visu kūpināto gaļu, desas sagriež salmiņos, apcep, pievieno tomātu pastu un liek katlā.
Pievieno olīvas. To var darīt ar visu sālīto marinādi. Tā piešķirs intensīvāku garšu. Ja nepieciešams, pievieno sāli, cukuru un piparus.
Pasniedz ar svaigiem zaļumiem, citronu un skābo krējumu.
Lasi arī:
- Anna Panna liek nojaust, kas būs viņas jaunajā pavārgrāmatā
- Recepte: Madaras Biedriņas šokolādes ķiršu kūka
- Madaras Biedriņas ātes fileja ar rīsiem taizemiešu gaumē
- Recepte: Madaras Biedriņas liellopu gaļas burgeri
Soļanka, Image by Leo_65, Pixabay