Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Kā pagatavot tik ļoti gardo gaileņu mērci? Recepte

Gaileņu mērce, recepte (Image by Hans Braxmeier from Pixabay)

Gaileņu mērce, recepte (Image by Hans Braxmeier from Pixabay)

Doties uz mežu, salasīt mazās, dzeltenās gailenes, pagatavot neizsakāmi gardu gaileņu mērci - tieši tik vienkārši! Dodies ar visu ģimeni pastaigāt pa mežu un pēc tam kopīgi pagatavojiet sev vienkāršu un latvisku maltīti - gaileņu mērcīti ar jaunajiem kartupeļiem un svaigiem salātiem. Un baudiet to ārā, svaigā gaisā, pilnai laimei.

Gaileņu mērcei nepieciešamas sastāvdaļas:

  • 300 g gaileņu;
  • 250 ml saldā krējuma;
  • 100 g žāvēta šķiņķa;
  • 1 sīpols;
  • 1 glāze piena;
  • 1.5 ēdamkarote miltu;
  • Eļļa cepšanai;
  • Sāls pēc garšas;
  • Pipari pēc garšas;
  • Nedaudz diļļu.

Gaileņu mērces recepte:

  1. Kārtīgi nomazgā gailenes un liec caurdurī, lai notek liekais ūdens;
  2. kad tās sausākas, sagriez mazākos gabaliņos;
  3. sagriez smalki sīpolu un gaļu, uzkarsē pannu, liec uz tās sīpolus un gaļu apcepties;
  4. pievieno gailenes, uzliec vāku un ļauj tām cepties līdz sula gandrīz iztvaikojusi;
  5. kad šķidrums pannā palicis pavisam nedaudz, pievieno sāli un piparus, samaisi, turpini cept līdz sēnes gatavas brūnas;
  6. uzkaisi miltus un rūpīgi visu samaisi;
  7. pielej klāt saldo krējumu un pienu, samaisi un ļauj mērcei uzvārīties;
  8. noņem mērci no plīts un uzber pa virsu dilles.

Kā jau minēts iepriekšs, pasniedz ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem un svaigiem salātiem.

Vasarai piestāv arī šīs receptes:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...