Gaileņu mērce, recepte (Image by Hans Braxmeier from Pixabay)
Doties uz mežu, salasīt mazās, dzeltenās gailenes, pagatavot neizsakāmi gardu gaileņu mērci - tieši tik vienkārši! Dodies ar visu ģimeni pastaigāt pa mežu un pēc tam kopīgi pagatavojiet sev vienkāršu un latvisku maltīti - gaileņu mērcīti ar jaunajiem kartupeļiem un svaigiem salātiem. Un baudiet to ārā, svaigā gaisā, pilnai laimei.
Gaileņu mērcei nepieciešamas sastāvdaļas:
- 300 g gaileņu;
- 250 ml saldā krējuma;
- 100 g žāvēta šķiņķa;
- 1 sīpols;
- 1 glāze piena;
- 1.5 ēdamkarote miltu;
- Eļļa cepšanai;
- Sāls pēc garšas;
- Pipari pēc garšas;
- Nedaudz diļļu.
Gaileņu mērces recepte:
- Kārtīgi nomazgā gailenes un liec caurdurī, lai notek liekais ūdens;
- kad tās sausākas, sagriez mazākos gabaliņos;
- sagriez smalki sīpolu un gaļu, uzkarsē pannu, liec uz tās sīpolus un gaļu apcepties;
- pievieno gailenes, uzliec vāku un ļauj tām cepties līdz sula gandrīz iztvaikojusi;
- kad šķidrums pannā palicis pavisam nedaudz, pievieno sāli un piparus, samaisi, turpini cept līdz sēnes gatavas brūnas;
- uzkaisi miltus un rūpīgi visu samaisi;
- pielej klāt saldo krējumu un pienu, samaisi un ļauj mērcei uzvārīties;
- noņem mērci no plīts un uzber pa virsu dilles.
Kā jau minēts iepriekšs, pasniedz ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem un svaigiem salātiem.
Vasarai piestāv arī šīs receptes:
- Maigais zemeņu muss: video recepte;
- Baltā aukstā zupa: viegla recepte sātīgai un tumīgi maltītei;
- Vissezonas vistas šašliks – recepte jebkurai sezonai!
- Aukstā kanēļa kafija vasaras rītam RECEPTE.
Gaileņu mērce, recepte (Image by Hans Braxmeier from Pixabay)