Kad Pils kafejnīcas saimniecei Raimai Segliņai jautā, kāda tad ir īsta mājas torte, viņa atsmej – nu īsta taču! Pamatne garšo pēc īstām olām, krēms garšo pēc īsta krēma un zapte ir tieši tāda kā bērnībā. Īstums ir vērtība, kuru mūsdienās ar uguni jāmeklē. Raima dalās ar savu mājas tortes recepti, ja ir vēlme īstu garšu savam svētku galdam uzburt pašu spēkiem, bet, ja gribas baudīt īstu mājas torti bez rosīšanās virtuvē, tad jādodas uz “Pils kafejnīcu”, kur katru dienu mīt īstas un iemīļotas garšas.
Biskvītam vajadzēs:
10 olas
200 g cukura
150 g miltus
50g kartupeļu cietes
Vaniļas krēmam vajadzēs:
1 olu
200g piena
400g sviesta
50g cukura
Vaniļas cukuru
Olu un cukuru saputo, pa mazām daļām pievieno verdošu pienu. Trauku ar maisījumu liek karstā ūdenī un, nepārtraukti maisot, karsē līdz 75 – 80o. Masa gatava tikai tad, ja tā ir tik bieza kā skābs krējums. Sviestu saputo un tam pievieno atdzesētu olu masu, un izmaisa. Krēmam krāsas un pikantākas garšiņas iegūšanai var pievienot arī kakao vai šokolādes pulveri, stipru kafiju, sabrūninātu cukuru, dzērveņu vai jāņogu sulu.
Krēmam vajadzēs:
200 g ievārījuma
200g vaniļas krēma
Greznojumam:
vaniļas krēmu, sezonālos augļus un ogas
No olām, cukura, miltiem gatavo olu mīklu. Sagatavoto mīklu liek tortes veidnē un cep vidējā siltumā. Atdzisušu to sadala trīs kārtās. Kārtas samitrina ar cukura sīrupu un pilda ar pildījumu: pirmo kārtu pārziež ar vaniļas krēmu, tai virsū uzsēdina otru biskvīta kārtu, kuru pārziež ar ievārījumu un pārsedz ar trešo biskvīta kārtu. Malas nolīdzina, noziež ar krēmu un apkaisa ar saldu rīvmaizi, ko iegūst, kūku atgriezumus izkaltējot un saberžot. Tortes virspusi pārziež ar plānu krēma kārtiņu un ar konditorijas caurulīti veido tādu rakstu, kā labpatīkas, izdekorē ar augļiem un ogām. Torte gatava. Ēd labā kompānijā un priecājas par kopā būšanu!
Pils kafejnīca klāj arī fantastiskus galdus banketiem, izbraukumiem un dažāda veida pasākumiem, nodrošinot viesus ar kārdinošām uzkodām, saldām kūkām un uz mēles kūstošiem pamatēdieniem.
unsplash.com