Kartupeļu klimpas ir garša, ar ko asociējas bērnība, kad pēc garas, prieka pilnas dienas pie viena no Latgales mazajiem ezeriņiem galdā tās cēla vecvecmāmiņa. Viņas oriģinālā recepte, diemžēl, līdz šim laikam vairs nav saglabājusies, bet šo garšu mēģināju atkārtot vairākas reizes. Jāatzīst, viņas gatavotajām nekas līdzi nestāv, bet mājinieki ir iecienījuši kādu nedaudz mūsdienīgāku versiju - kartupeļu klimpas ar sieru. Nu, ir tapusi recepte, ko varu nodot tālāk arī es.
Receptei nepieciešams:
- 800 g kartupeļu,
- 100 g miltu,
- 100 g brinzas siera,
- viena ola,
- sāls, pipari,
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes,
- viens liels sīpols,
- 100 g dūmota speķa vai cauraudzīte.
Kartupeļu klimpu recepte
- Kartupeļus kārtīgi nomazgā, izvāra ar visu mizu, notīra un samīca biezenī;
- Biezenim pievieno miltus, olu, sāli, piparus un pusi no brinzas siera, un samīca viendabīgā masā;
- Uzvāra ūdeni, lai tas ir verdošs, pievieno sāli;
- Pus krūzē ielej aukstu ūdeni un izšķīdina tajā ēdamkarti kartupeļu cietes, pievieno verdošajam ūdenim aktīvi maisot,
- No masas veido nelielas klimpas, liek verdošā sālsūdenī (svarīgi ir likt maz klimpas, lai tās savā starpā nesaskaras) un izvāra. Klimpa ir gatava, kad tā peld pa augšu;
- Atsevišķi uz pannas sacep sīki sagrieztus sīpolus un gaļu;
- Klimpas pasniedz ar cepto gaļu un pa virsu pārkaisa atlikušo sieru.
- Neatkārtojamas garšas recepte: ar brokoli un čedaras sieru pildītas kartupeļu laiviņas;
- Garda un vienkārša recepte kartupeļu pankūkām ar lasi;
- Saldā kartupeļa maizīte ar olas kulteni. Brokastu recepte;
- Recepte - Krāsnī cepts ziedkāposta steiks!
- Mutē kūstošs pīrags mājas ballītei.
Bonusā - noskaties, kā top Našķoties Zane burbvīgās brokastu maizītes franču stilā:
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas