Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Lai dzīve saldāka! Gatavojam ceriņziedu, nātru un piparmētru sīrupus

Ceriņi, foto by AdinaVoicu, pixabay.com

Ceriņi, foto by AdinaVoicu, pixabay.com

Sīrups, šķiet, ir viena no universālākajām lietām virtuvē – noder gan dzērienu pagatavošanai, tējām, gan piešķirs eksotiskāku garšu mērcēm un gaļas ēdieniem. Tos ērti glabāt ledusskapī un pārsteigt savējos ar īpaši neparastām garšām. Turklāt sīrupus var gatavot gan no ceriņiem, kas priecēs saldummīļus, gan nātrēm veselības stiprināšanai un, protams, piparmētrām. Piedāvājam trīs lielisku sīrupu receptes, kas ikdienu noteikti padarīs saldāku.

Nātru sīrups - recepte

Nātru sīrups ir īsta vitamīnu bumba – vasarā pievienots veldzējošām limonādēm, bet ziemā – tējai, būs vērtīga deva imunitātes un veselības stiprināšanā. Tas palīdzēs cīņā ar nogurumu, mazasinību. Turklāt nātrēs ir pat četras reizes vairāk C vitamīna kā citronā.

Lai pagatavoto nātru sīrupu nepieciešams:

• Nātru lapas – 1 kilograms
• Medus – 500 grami
• Ūdens – 1 litrs

Pagatavošana:
• Kilogramu jauno nātru laipiņu nomazgā tekošā ūdenī, nosusini papīra dvielī
• Samal nātru lapiņas gaļas maļamajā mašīnā (vai sablenderē) un pievieno 3 glāzes ūdens. (Var lietot gan vārītu, gan nevārītu ūdeni)
• Pārliec masu katlā un vāri uz vidējas uguns. Kad masa vārījusies vienu minūti, nedaudz atdzesē un izkās caur marli
• Šķidrumam pielieci medu, samaisi. Pielej atlikušo ūdeni un uzvāri. Tad noņem no plīts, atdzesē un lej sev ērtā traukā
Sīrupu var gatavot arī no nātru saknēm – tas ir īpaši labs līdzeklis klepus un bronhiālās astmas ārstēšanai. Saknes gan jāvāc rudenī, bet pagatavo šādi: 1 litru ūdens, 250 g cukurs un 200 g nātru sakņu vāra 2 stundas. Tad nokāš un lej pudelēs ilgstošai glabāšanai.

Ceriņu sīrups - recepte

Eksotiskāku garšu cienītājiem ies pie sirds ceriņziedu - medus sīrups. Tā pagatavošanai nepieciešams:
• Ceriņu ziedu – 500 g
• Ūdens – 2 glāzes
• 1 citrona sula
• Cukurs – 500 grami

Pagatavošana:
• Ceriņziedus liek katlā, pielej ūdeni. Vāra aptuveni 10 minūtes
• Pievieno citrona sulu un patur zem vāka 20 minūtes
• Nokāš. Pieber cukuru un vāra vēl 15 līdz 20 minūtes
• Karstu pilda sev ērtā traukā

Piparmētru sīrups - recepte

Piparmētru sīrupu ir ļoti viegli pagatavot un tikpat ērti lietot – to droši vari pievienot dažādiem kokteiļiem, desertiem un mērcēm.

Nepieciešams:
• Svaiga piparmētra – 150 grami
• Cukurs – 700 grami
• Ūdens – 800 mililitri
• Citrons vai laims – 1 gab.

Pagatavošana:
• Uzvāri cukuru ar ūdeni, pavāri 10 minūtes
• Sīrupam pievieno piparmētras
• Nedaudz pavāri un atdzesē
• Pievieno citronu vai laima sulu
• Sīrupu izkāš caur sietu vai marli
• Lej sev ērtā traukā
• Gatavo sīrupu glabā ledusskapī

Izmēģini arī citas neparastas receptes:








Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...