Cepts lasis (Image by DanaTentis from Pixabay)
Kad negribas ilgi stāvēt pie plīts vai vienkārši nav tam laika, viens no ātrākajiem ēdieniem, kas pagatavojami, ir cepts lasis. Tas būs gatavs vien 10 minūtēs un līdz ar pagatavotajiem svaigiem salātiem izdosies vakariņas sagatavot rekod īsā laikā. Lūk, kas tev jādara.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- Svaiga laša fileja vai laša steiks (gabaliņš katram ēdājam);
- Sāls, pipari;
- Sviests;
- Citrons;
- Lapu salāti.
Cepta laša recepte:
- Noskalo lasi zem remdena, tekoša krāna ūdens, gabaliņus liec traukā un bagātīgi apber ar sāli un pipariem;
- Uz pannas izlausē sviestu, kārto uz tā visus laša gabaliņus, cep līdz kļūst viegli brūns. Pēc tam apgriez uz otru pusi un pacep vēl 1 minūti. Tad liec pannai vāku virsū un nogriez uguni. Ļauj, lai lasis uz siltās pannas gatavojas tvaikos. Lasis izcepas ļoti ātri un svarīgi ir neatstāt to uz plīts pārāk ilgi, citādi tas paliks sauss. Noņem vāku un pārbaudi, vai vidus ir izcepies. Ja jā, ņem nost no pannas.
Tev noderēs arī šīs vieglās receptes:
- Sviestā ceptas garneles: recepte zivju ēdienu cienītājiem;
- Viegli pēcsvētku salāti, kas neradīs smaguma sajūtu vēderā;
- Recepte: Ar spinātiem un sieru pildīta vistas krūtiņa;
- Recepte: vienkāršākā un gaisīgākā brokastu omlete;
- Kabaču krēmzupa: ļoti ātra recepte vakariņām.
Cepts lasis (Image by DanaTentis from Pixabay)
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas