Līdakas šašliks (Pixabay.com/)
Kas ir īsts zvejas karalis? Tāds, kuram ir izdevies uzveikt ūdens galma karalieni - līdaku. Tieši tādam piedāvājam recepti, kas ļaus šo cēlo zivi pagatavot īpašāk. Pirms ķeries pie gatavošanas, izķidā zivi un sagriez to šašlika izmēra gabaliņos.
Šim ēdienam būs nepieciešams
- Gabaliņos sagriezta, vēlams no asakām attīrīta līdaka;
- sīpoli;
- garšvielas - sāls, smalkie pipari, zivs garšvielas, čili pulveris;
- tomātu mērce;
- majonēze;
- citrona sula no 1 izspiesta citrona;
- mazliet eļļas.
Līdakas šašlika pagatavošanas recepte
- Sagriez sīpolus, liec klāt bļodā pārējās sastāvdaļas un visu kārtīgi samaisi;
- Pārklāj bļodai pāri pārtikas plēvi un uz 24 stundām atstāj šašliku gatavoties ledusskapī;
- Cep šašliku kā ierasts - grilā, uz oglēm vai īstas malkas, vēlams uz grila restes, līdz gabaliņi kļūst zeltaini brūni.
Līdakas šašliks (Pixabay.com/)
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas