Ja ir vēlme sajust Āzijas garšu eiropiešu izpildījumā, izmēģini šo "Kad viņas satiekas" vadītājas Madaras Biedriņas garšām bagāto recepti, kas lieti noderēs vieglai maltītei, kad ir vairāk laika gatavošanai, piemēram, brīvdienās. Seko norādēm un ķeries klāt!
Sastāvdaļas:
- Ātes fileja 100 g
- Zivs buljons 300 g
- Citronzāle 2 g
- Laims 2 gab
- Čilli pipari 2 gab
- Ingvera sakne 1 gab
- Koriandrs 20 g
- Ķiploks 5 daiviņas
- Laima sula 20 g
- Brūnai cukurs vai palmu cukurs 20 g
- Loki 10 g
- Vārīti rīsi 150 g
- Sojas mērce (pēc garšas)
- Zivju mērce (pēc garšas)
- Laima sula (pēc garšas)
- Eļļa, sviests cepšanai
Pagatavošana:
Ātes filejai noņem ādu, izņem asakas. Sagriež vienādos kubiņos. No vienas, vidēji lielas filejas sanāk apmēram 4 porcijas.
Gatavo marinādi - bļodiņā liek cukuru, zivju mērci, laima sulu. Marinē apmēram 20 minūtes.
Tikmēr dziļā traukā (siltuma izturīgā) liek zivs buljonu, sakapātu citronzāli, rupji sagrieztus ķiplokus, čilli piparus.
Kad zivs iemarinējusies, to ar visu mērci liek siltumizturīgajā traukā pāri citronzālei un pārējām sastāvdaļām.
Liek cepties cepeškrāsnī uz 150 grādiem apmēram 15 minūtes.
Pa to laiku gatavo rīsus. Rīsi ir iepriekš vārīti un auksti. Uz pannas uzlej nedaudz eļļu, pievieno sviestu. Liek cepties rīsus uz augstas temperatūras līdz tie ir zeltaini brūni. Beigās pievieno sojas mērci, laima sulu un zivju mērci, kārtīgi samaisa.
Zivi kārto uz dziļāka šķīvja, pārlej pāri ar sulu no trauka, kurā cepta. Liek klāt rīsus un pārber ar smalki sakapātu koriandru.
Labu apetīti!
Zemāk atradīsi 1188 Play video, kurā Madara Biedriņa māca šo ēdienu pagatavot "Ghetto Games" tētim Raimondam Elbakjanam.
Lasi arī šo: