Pastētmaize, Image by ds_30 from Pixabay
Ja Tev garšo aknu pastēte, tad pagatavo to mājās pati! Tu vari kombinēt ar garšvielām pēc patikas. Turklāt mājās gatavota aknu pastēte garšo neskaitāmas reizes labāk par veikalā iegādāto! Lūk, recepte!
Nepieciešams:
- 1 kg aknas (var kombinēt – 500g cūku aknas un 500kg liellopu aknas vai, piemēram, tikai vistas aknas – pēc patikšanas)
- 300 g speķis
- 1 liels sīpols
- 2 burkāni
- 2 daiviņas ķiploka
- 100 g sviesta
- lauru lapa
- sāls
- pipari
Pagatavošana:
Aknas nomazgā, attīra no plēves, ja tāda ir, sagriež gabaliņos. Arī speķi sagriež gabaliņos. Gan aknu, gan speķi, apcep sviestā brūnus, ieliek katlā, pārlej ar ūdeni un liek vārīties. Sagriež sīpolu, arī apcep un liek pie aknām vārīties. Pievieno burkānu un lauru lapu. Kad aknas un burkāni izvārījušies, visas sastāvdaļas sablendē, pieliek sviestu, kas palicis pāri, sāli, piparus un arī izspiestas vai smalki sarīvētas ķiploka daiviņas. Sablendēto masu sajauc ar ūdeni, kurā vārījās sastāvdaļas tik daudz, lai iznāk krējuma biezuma masa. Pastēti pilda traukos un pārlej ar kausētu sviestu.
Lasi arī:
- Sīpolu sitenis: video recepte
- Video recepte: dievišķīgs maltās gaļas cepetis ar siera pildījumu un kūpinātas krūtiņas apvalciņu
- Pannā ceptas cūkgaļas šķēlītes: recepte, kas pārspēj pat cepeti
- Tumīgās šampinjonu krēmzupas recepte
Pastētmaize, Image by ds_30 from Pixabay