Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Mājās gatavota karameļu popkorna recepte

Pixabay.com/

Pixabay.com/

Kā vislabāk pavadīt piektdienas vakaru? Protams, ka zem segas, pie televizora, ar mīļajiem, skatoties kopīgi izvēlētu filmu. Un kas šo vakaru varētu padarīt vēl labāku? Jā, mājās gatavots saldais karameļu popkorns. Lūk, viegla popkorna recepte, kas ļaus pagatavot neizsakāmi gardu un "pufīgu" popkornu. Gluži kā no kinoteātra!

Popkorna pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas

  • Popkorna graudiņi
  • Jebkura veida eļļa
  • Liels kastrolis ar vāku

Karameļu mērces pagatavošanai nepieciešams…

  • 50 g sviesta
  • ½ glāze cukura
  • ¼ tējkarotes soda
  • Maza šķipsniņa sāls

Karameļu popkorna pagatavošanas recepte

  1. Ielej kastrolī nedaudz eļļas un liec uz karstas plīts;
  2. Ber klāt sauju popkorna graudu un kārtīgi sakrati kastroli, lai eļļa tiktu klāt visiem popkorna graudiem;
  3. Liec virsū vāku un sagaidi, līdz paukšķēšana pierimst;
  4. Ātri ņem nost no plīts kastroli un ber popkornu lielā bļodā;
  5. Atkārto šo procesu, līdz esi ieguvis vēlamo popkorna daudzumu;
  6. Kad viss popkorns pagatavots, tajā pat katlā izkausē svietu, pēc tam pievieno tam cukuru un kārtīgi samaisi;
  7. Pēc kādām 5 minūtēm pievieno klāt sodu un sāli (soda popkornu padarīs kraukšķīgu un neļaus tam kļūt mitram);
  8. Kad maisījums ir ieguvis gaiši dzeltenu krāsu, ņem kastroli nost no plīts (ja gaidīsi, karamele piedegs);
  9. Karstajā karamelē ber klāt popkornu un viegli, bet cītīgi maisi;
  10. Atstāj popkornu dažas minūtes kastrolī, lai karamele nedaudz sacietē un tad ber to traukā pasniegšanai.

Lai labs filmu vakars!

Pixabay.com/

Pixabay.com/

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Saturs turpināsies pēc reklāmas