Zivju pirkstiņi, Image by Maciej Cieslak from Pixabay
Zivju pirkstiņi ir gardi un ātri pagatavojami. Veikalā nopērkamos zivju pirkstiņus īpaši iecienījuši bērni, pat tie, kuri zivis, principā, neēd. Tos vari pagatavot arī pati! Lūk, tieši Tev, supergardo mājas zivju pirkstiņu recepte!
Nepieciešams:
- 450 g saldētas baltās zivs fileja
- 5 ēdamkarotes miltu
- 1 ēd.k. kaltētas, maltas paprikas
- ½ citrona miziņa
- Malti melnie pipari
- Šķipsna sāls
- 2 lielas olas
- 3 maizes šķēles (aptuveni 100g)
- Eļļa cepšanai
Pagatavošana
Zivs fileju atsaldē. Dziļā šķīvī ieber miltus, papriku, pierīvē citrona miziņu, pieber šķipsniņu sāls un piparus. Citā traukā sakuļ olas. Maizi smalki sablendē vai sarīvē.
Atsaldētu zivs fileju sagriež divus centimetrus platos gabalos, apviļā miltos, olā un maizē un apcep eļļā no abām pusēm zeltaini brūnus.
Gardi zivju pirkstiņi izdodas, ja tos gatavo arī no sarkanās zivs filejas. Ja ir vēlēšanās pēc neparastākiem zivju pirkstiņiem, var tos veidot pildītus. Fileju sagriež ļoti plānās un platās šķēlēs, uz vienas malas uzliek pildījumu, piemēram, sieru, tomāta šķēli vai ko citu pēc sirds patikas un ietin. Tad turpina procesu tieši kā augstāk minētajā receptē. Lai labi garšo!
Pagatavo arī:
- Nepārspējamās Kijevas kotletes
- Pupiņu salāti ar šķiņķi
- Frikadeļu zupu
- Krāsnī ceptu lasi ar dārzeņiem
- Suši rollus
Zivju pirkstiņi, Image by Maciej Cieslak from Pixabay