Makaroni ar ķirbi (Image by Jerneja Ribnikar from Pixabay)
Reti nākas dzirdēt, ka makaronus pasniedz kopā ar ķirbi un, iespējams, mēs to nekad arī nedarītu, ja vien mūsmājās nebūtu tik daudz ķirbju. To esam gatavojuši jau visdažādākajās variācijās – biezzupās, marinējuši ziemai, likuši salātos, cepuši pankūkās, pievienojuši ievārījumiem, utt. Nu, jau ir sācies eksperimentu laiks un tieši tādā tapa šis ēdiens, ko noteikti gatavošu vēl.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- Makaroni (izmantoju lentveidīgos, bet var ņemt arī citu veidu) ;
- 300 g ķirbja;
- 2 gb vistas krūtiņas fileja;
- 1 sīpols;
- 250 gr saldais krējums;
- Nedaudz eļļas;
- Dilles;
- Sāls un pipari.
Recepte:
- Kastrolī lej ūdeni, pievieno šķipsniņu sāli, nedaudz eļļas un liec vārīties makaronus;
- Sagriez vistas fileju strēmelītēs un liec uz pannas cepties. Klāt pievieno sāli un piparus (var likt arī speciālās garšvielas vistas gaļas ēdieniem) ;
- Sagriez sīpolu un liec klāt vistas filejai;
- Sarīvē ķirbi un pievieno klāt uz pannas;
- Kad viss kārtīgi apcepies – vistas fileja zeltaini brūna, sīpoli ir mīksti un no ķirbja izsutusi visa sula – pievieno saldo krējumu un atstāj uz pannas sautēties;
- Kad makaroni mīksti, liec tos klāt uz pannas un visu kārtīgi samaisi. Atstāj ēdienu gatavoties, līdz makaroni kļuvuši krēmīgi. Beigās vari pievienot papildus sāli, ja nepieciešams, un dilles, kas ēdienu atsvaidzinās.
Šeit arī citas labas receptes pusdienām vai vakariņām:
- Krāsnī cepta cūkgaļas karbonāde dzērveņu marinādē;
- Kartupeļu pankūkas ar lasi;
- Aziātiskā un lieliskā vistas fileja medū;
- Burkānu zirnīšu sautējums;
- Spageti ar gaļas bumbiņām;
- Kabaču krēmzupa;
- Dzidra vistas zupa;
- Krāsnī cepta forele;
- Pildīts kabacis
Makaroni ar ķirbi (Image by Jerneja Ribnikar from Pixabay)
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas