Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

"Našķoties" Zanes mutē kūstošo kanēļrullīšu recepte

"Teikšu atklāti, tur nav ko slēpt - šie ir izcili! Mīkla ir īsta un maizīga, taču nav sausa, kanēļa ir daudz un visur, un virspusē ir vienkārša glazūra, kas ir kā punktiņš uz 'i'" – tā par savu kanēļrullīšu recepti saka populārā ēdienu blogere Zane Grēviņa. Viņas kulinārijas raidījums "Našķoties" ik sestdienas rītu televīzijā sievietēm "STV Pirmā!" iedvesmo jaunām garšas virsotnēm.

Kanēļrullīšu receptes sastāvdaļas

Mīklai:

  • 360 g kviešu miltu
  • 120 ml silta ūdens
  • 80 g izkausēta sviesta
  • 40 g cukura
  • 30 ml piena
  • 6 g sausā rauga
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ola

Pildījumam:

  • 80 g kausēta sviesta
  • 150 g cukura
  • 1 ēdamkarote ar kaudzi malta kanēļa
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

Glazūrai:

  • 120 g svaigā siera
  • 60 g pūdercukura
  • 50 g kausēta sviesta
  • ½ tējkarotes vaniļas ekstrakta

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu. Bļodā sajauc sauso raugu ar cukuru un silto ūdeni. Maisījumu atstāj uzbriest 15 minūtes.
  2. Tikmēr lielā bļodā ber miltus, tiem pievieno sāli. Citā bļodā sajauc izkausēto sviestu, olu un pienu. Šo maisījumu un uzbriedināto raugu iejauc miltos, visas sastāvdaļas kārtīgi samīca, izveido apaļu bumbu, to liek atpakaļ bļodā un atstāj siltā vietā uzrūgt 40 minūtes.
  3. Kamēr mīkla rūgst, pagatavo pildījumu – kausēto sviestu sajauc ar kanēli, cukuru un vaniļas ekstraktu.
  4. Kad mīkla uzrūgusi, to vēlreiz samīca un izrullē apmēram 30 x 40 cm lielā taisnstūra formā.
  5. Uz mīklas vienmērīgi izklāj sagatavoto pildījumu, tad to sarullē, sākot no vienas garākās mīklas malas virzienā uz otru.
  6. Sarullēto mīklu ar asu nazi sadala 12 vienāda izmēra daļās.
  7. Visus 12 rullīšus izkārto 24 cm diametra cepampannā, kas izklāta ar cepamo papīru, tā, lai augšpusē būtu redzams kanēļa pildījums.
  8. Pannu noliek siltā vietā atkāroti uzrūgt 20 minūtes, tad to liek līdz 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 35–40 minūtes.
  9. Kad kanēļrullīši izcepušies, tos izņem no krāsns, atdzesē 10 minūtes, tad pārklāj ar glazūru, kas pagatavota, svaigo sieru samaisot ar pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un izkausētu sviestu.

STV

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Saturs turpināsies pēc reklāmas