Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Olas Benedikta gaumē: recepte

Olas Benedikta gaumē (Image by Kelly Tran Logan from Pixabay)

Olas Benedikta gaumē (Image by Kelly Tran Logan from Pixabay)

Brīvdienu rīti nav iedomājami bez gardām un veselīgām brokastīm. Kamēr citās mājās tiek ceptas gardas vafeles vai plānās pankūkas, mēs esam iecienījuši olas Benedikta gaumē, vārītas bez čaumalas, kas tiek pasniegtas uz salātu kalna. Brīnumaini, bet pat bērniem šāda veida maltīte tīri labi iet pie sirds, bet te noteikti paldies jāsaka desiņām, kas kā smaidiņš tiek izkārtots blakus krāsainajiem salātiem. Lūk, recepte, pēc kuras mēs gatavojam olas Benedikta gaumē.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Pēc iespējas svaigākas olas, pa vienai katram ēdājam;
  • 1 tējkarote etiķa;
  • ūdens

Mērcei (vienai porcijai):

  • 1 olas dzeltums;
  • 1 tējkarote svaigas citronu sulas;
  • 4 ēdamkarotes saldkrējuma sviesta;
  • 1/2 tējkarotes sāls;
  • Nedaudz piparu.

Papildus piedevām salātlapas, tomāti, gurķi, opaprika, olīvas un citi dārzeņi, kas katram ēdājam garšo. Ar olām Benedikta gaumē lieliski sader arī grauzdēta maize.

Olas Benedikta gaumē: recepte

  1. Lielā pannā ielej centimetru ūdens;
  2. Uzvāri to līdz lēnai burbuļošanai, bet ne vairāk, citādi vārošs ūdens olu vienkārši saplosīs gabalos;
  3. Pievieno ūdenim tējkaroti etiķa;
  4. Olu iesit trauciņā;
  5. Ar karoti ūdenī izveido tādu kā virpuļojošu atvaru, tad lēnām olu tajā ieslidina un uzreiz nogriez uguni zem pannas;
  6. Ja nepieciešams, ar karoti pašķīdušo baltumu savāc atpakaļ ap olu;
  7. Kad ola ieņēmusi pareizo formu, bet dzeltenums vēl ir nedaudz šķidrs, ņem to ārā un liec uz salātiem.

Pagatavo mērci (ātrais variants):

  1. Sakul blenderī olas dzeltenumu, citrona sulu un piparus;
  2. Izkausē sviestu un pievienot to pārējam sastāvam, ļaujot blenderim darboties lēnām;
  3. Kad iegūta putojoša mērcīte, pieber nedaudz sāli un kārtīgi samaisi;
  4. Lej pāri pagatavotajām olām un baudi neizsakāmi labu garšu.

Šeit arī citas brokastu receptes:

Olas Benedikta gaumē (Image by Kelly Tran Logan from Pixabay)

Olas Benedikta gaumē (Image by Kelly Tran Logan from Pixabay)

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas