Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Olu baltuma sejas maska

Olu baltums, Photo by SHVETS production from Pexels

Olu baltums, Photo by SHVETS production from Pexels

Cilvēki jau kopš laika sākuma ir izdomājuši ādas kopšanas līdzekļus mājās. Arī olu baltuma maska, lai savilktu poras, ir nodota no paaudzes paaudzē. Bet vai šī ideja vispār ir droša un kā pagatavot olu baltuma sejas masku?

Kādēļ lietot olu baltuma masku?

Olu baltumus veido ūdens, lizocīms un aptuveni 10 procenti olbaltumvielu. Daži iespējamie ieguvumi ir tādi, ka olu baltumi var palīdzēt mitrināt ādu, jo tie darbojas kā mitrinātājs. Tie var arī palīdzēt samazināt pūtīšu daudzumu, jo lizocīms ir nedaudz antiseptisks un kavē pūtītes izraisošo baktēriju iekļūšanu mūsu ķermenī.

Vai ir droši likt uz sejas olu baltumus?

Galvenās rūpes par olu baltumu lietošanu uz sejas, ir mūsu acu, deguna un mutes tuvumā. Jābūt uzmanīgiem ar pašām olām, jo, lai arī reti, tās dažreiz var saturēt salmonellu. Tādēļ, ja uz sejas jāliek olu baltumi, pārliecinies, ka zini, no kurienes tie nāk.

Otrs piesardzības pasākums, kas jāņem vērā, ir iespējamais alerģiskas reakcijas risks - īpaši, ja mājsaimniecībā ir zīdaiņi vai mazi bērni. Tiem, kuriem ir alerģija no olās saturošām vielām, piemēram, to pašu olbaltumu, skaidrāks par skaidru, ka būtu jāizvairās no idejas to klāt uz sejas.

Vienkārša olu baltuma sejas maskas recepte:

Sastāvdaļas:

  • 1 liela ola
  • 1/4 tējk. medus
  • 1/4 tējk. avokado
  • 1/4 tējk. bezpiedevu jogurts

Pagatavošana un lietošana:

Samaisi medu, mīcītu avokado un jogurtu līdz viendabīgai masai. Uzmanīgi atdali olas dzeltenumu no baltuma, un olas baltumu saputo biezās putās. Pievieno 2 tējkarotes saputoto olas baltumu iepriekš pagatavotajai medus – avokado – jogurta masai, un vienmērīgi samaisi.

Masku uzklāj vienmērīgā kārtā uz sejas un kakla, izvairoties no acu, deguna dobumu un mutes zonas. Notur 10 – 15 minūtes un noskalo.

Lasi arī:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...