Zupas vārīšana, foto - Becca Tapert, Unsplash
Zupa, zupa, zupiņa.. Atceries, kā bērnudārzā vai omītes virtuvē smaržoja un garšoja zupa? Mums noteikti katram ir sava mīļākā zupa, kādam tā ir vistas zupa, gaspačo, skābu kāpostu zupa, borščiņš jeb biešu zupa utt. Vai zini, kā padarīt tās garšu vēl intensīvāku? Ir viena zupai neierasta sastāvdaļa, kas ir katrā mājā – tas ir cukurs! Jā, tieši 1 - 2 ēdamkarotes cukura padara zupas garšu intensīvāku! Sāļš un salds papildina viens otru, gluži kā iņ un jaņ, kopā izdodas perfekta kombinācija, un šo lielisko sāls – cukura savienību izmanto ne viens vien izcils pavārs labākajos restorānos, tomēr patur to slepenībā. Ne par velti pasauli pārņēmusi sāļā karamele. Nākamreiz, kad vārīsi zupu, pievieno arī nedaudz cukuru un redzēsi, ka tā padara Tavu mīļāko zupu daudz gardāku!
Izmēģini kādu no šīm zupas receptēm:
Dzidra vistas zupa: lētā recepte
Ātrā skābu kāpostu zupas recepte
Recepte aromātiskai un sātīgai lēcu zupai
Gaspačo – ātrā spāņu aukstā zupa pikantai vasarai
Zupas vārīšana, foto - Becca Tapert, Unsplash