Pildīti sīpoli, ekrānuzņēmums
Ar sīpoliem esi uz “jūs”? Vai tomēr Tev sīpoli garšo un labprāt tos arī baudi? Abos gadījumos Tevi pārsteigs, cik gardi ir pildītie sīpoli! Jā, jā – nevis pildīta paprika, tomāti vai kartupeļi, bet tieši sīpoli! Šī recepte Tev liks sīpolus iemīlēt pat, ja ar tiem esi uz “jūs”.
Nepieciešams:
- Sarkanie sīpoli, 3 - 4 (var izmantot arī parastos sīpolus)
- Olas, tikpat daudz, cik sīpoli
- Ķiploks, 2 daiviņas
- ½ paprika
- Sāls, pipari pēc garšas
- Eļļa cepšanai
- Provansas garšvielu maisījums
- Tomāti, 150 g
- Maltā gaļa, 250 g
- Rīvēts siers, 30 – 40 g
Pagatavošana:
Sīpoliem izgriež vidu, atstāj tikai biezu ārējo slāni. Izgriezto vidu sakapā un apcep eļļā. Pievieno arī smalcinātu ķiploku, gabaliņos sagrieztu papriku, garšvielas pēc garšas un sagrieztu tomātu. Visu kopā apcep un pievieno malto gaļu, sutina līdz gaļa mīksta.
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Sakapā pētersīļus. Olu baltumu un pētersīļus pievieno apceptajai gaļas masai, dzeltenumus noliek malā.
Ar masu pilda sīpolus, pa virsu katram uzliek 1 olu dzeltenumu. Kārto cepešpannā un cep cepeškrāsnī 200C temperatūrā 40 minūtes.
Uz smalkās rīves sarīvē sieru, kārto uz pildītajiem sīpoliem un cep vēl 5 minūtes līdz siers izkusis.
Labu apetīti!
Pildīto sīpolu video recepte pieejama šeit!
Pagatavo arī:
- Slinkā frikadeļu zupa
- Sātīgas vistas filejas kotletes ar sieru
- Pildīts avokado vakariņām
- Ar kazas sieru pildītas paprikas uzkodu daiviņas
Pildīti sīpoli, ekrānuzņēmums