Aknu plācenīši, ekrānuzņēmums
Ja Tev garšo aknu ēdieni, šis tev noteikti jāpagatavo! Aknu plācenīši ir ne tikai ņammīgi, bet arī daudzveidīgi ēdami – tos vari likt uz maizītēm vai burgeros, ēst kā piedevu kartupeļiem, rīsiem, makaroniem un vienkārši tāpat.
Nepieciešams:
- Akna vai aknas, 600 – 700 g (pēc gaumes – liellopa, vistas u.t.t.)
- Sīpols, 1 gb
- Ķiploks, 2 daivas
- Olas - 2 gb
- Milti vai rīvmaize, 2-3 ēd. k.
- Sāls, pipari - pēc vēlēšanās
- Eļļa cepšanai.
Pagatavošana:
Aknu notīra no plēves, cīpslām, lieliem asinsvadiem, sagriež gabalos un ievieto saldētāvā un 40 – 50 minūtēm. Kad aknas gabali gandrīz sasaluši, tos samaļ ar gaļas mašīnu. Samaļ arī sīpolu un ķiplokus (tos var arī izspiest caur ķiploku spiedi un pievienot aknu maltai masai). Masai pievieno arī garšvielas, olas, miltus vai rīvmaizi. Veido plācenīšus un cep eļļā brūnus no abām pusēm. Plācenīši ēdami vienkārši sacepti, bet var pēc tam arī pasutināt saldajā krējumā, un būs arī garda mērcīte!
Video receptē, kuru vari noskatīties zemāk, ir parādīts, kā izcept aknu plācenīšus ar rīsiem!
Lasi arī:
- Mājas aknu pastēte: recepte
- Maltās gaļas receptes
- 25 receptes gardām vakariņām
Aknu plācenīši, ekrānuzņēmums