Ziedkāpostu- burkānu krēmzupa. Foto:Denys Gromov, Pexels.comFoto:
Ziedkāpostu – burkānu krēmzupa ir ātri pagatavojams, sildošs
un gards ēdiens gan ikdienai, gan arī kādām svinīgākām pusdienām.
5 Porcijām zupas nepieciešams:
1 vidēja izmēra ziedkāposts
10 ne pārāk lieli kartupeļi
3 vidēji lieli burkāni
Dārzeņu buljona kubiņš
Saldais krējums
Rīvēts cietais siers
Maizes grauzdiņi
Pagatavošana:
Kartupeļus un burkānus nomizo. Visus dārzeņu sagriež nelielos gabaliņos, pārlej ar ūdeni un liek vārīties. Pievieno dārzeņu buljona kubiņu( vai iepriekš sagatavotu pašvārītu buljonu). Vāra līdz dārzeņi mīksti. Visu sablenderē. Pievieno saldo krējumu un atkārtoti visu uzkarsē. Pasniedz ar rīvētu sieru un maizes grauzdiņiem.
Izmēģini arī:
Skābu kāpostu zupa ar konservētiem tomātiem
Ziedkāpostu- burkānu krēmzupa. Foto:Denys Gromov, Pexels.comFoto: