Panna cotta, Photo by Jr R on Unsplash
Panna cotta ir visā pasaulē zināms deserts – tas ir maigs, salds, uz mēles kūstošs.. Ņammm.. Bet vai zināji, ka panna cotta var pagatavot arī latviskā versijā – ar bietēm? Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni iesaka nogaršot biešu panna cotta desertu!
Nepieciešams:
- 150 g vārītu biešu
- 150 ml saldā krējuma
- 80 ml piena
- 1 ēdamk. medus
- 1 ēdamk. vaniļas cukura
- 1.5 tējk. želatīna pulvera (+ 3 tējk. auksta ūdens uzbriedināšanai)
- sula un rīvēta miziņa (tikai dzeltenās daļas) no viena citrona
- 50 g sviesta
- 2 olu dzeltenumi
- 2 ēdamk. medus
- 100 g krēmsiera ar samazinātu tauku daudzumu
- 100 g grieķu jogurta
- dzērvenes, avenes rotāšanai
Pagatavošana:
1. Bietes sagriez nelielos kubiņos un liec katliņā kopā ar saldo krējumu un pienu, uzvāri un gatavo uz lēnās uguns 15-20 min.
2. Uzbriedini želatīnu, aplejot to ar ūdeni un ļaujot pastāvēt 5 min.
3. Karstu biešu maisījumu sablendē līdz viendabīgai konsistencei, pievieno želatīnu un medu, kārtīgi samaisi.
4. Lej maisījumu traukos un liec ledusskapī uz vismaz 2 stundām.
5. Katlā izkausē sviestu kopā ar citrona sulu un miziņām.
6. Trauciņā saputo olas dzeltenumu ar medu un lēnām pievieno tam citrona un sviesta maisījumu.
7. Pārlej visu atpakaļ kaltiņā un uz lēnās uguns uzkarsē, pastāvīgi maisot, līdz masa nedaudz sabiezē.
8. Atdzesē, pārklājot krēmu ar pārtikas plēvi tā, lai plēve pilnībā saskarās ar krēmu.
9. Saputo krēmsieru ar grieķu jogurtu, pievieno šo masu citronu krēmu un visu kārtīgi samaisi.
10. Liec iegūto krēmu uz biešu panna cotta kārtas, rotā ar ogām.
11. Pasniedz uzreiz, vai arī uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.
Lasi arī:
- Recepte: Spāņu našķis Čurros
- 5 armēņu ēdieni, pēc kuriem aplaizīsi pirkstiņus
- Deserta recepte: Cepti āboli ar medu un riekstu pildījumu
Panna cotta, Photo by Jr R on Unsplash