Brūkleņu un citu ogu liķieri, Image by Bruno /Germany from Pixabay
Vai vēlies jau pēc diviem mēnešiem baudīt pašu gatavotu liķieri? Šis ir īstais laiks, lai to pagatavotu! Pagatavo brūkleņu, dzērveņu, cidoniju un citu ogu un augļu liķieri!
Nepieciešams:
- 1 kg ogas
- 1 kg cukurs
- 1l degvīns
Pagatavošana:
Liķiera pagatavošanai var izmantot praktiski jebkuras ogas un augļus, galvenais nosacījums – lai tie ir svaigi, tīri un nav bojāti. Jārēķinās, ka mīkstu ogu un augļu izmantošanas rezultātā liķieris var izdoties nedaudz duļķains pēc skata, tomēr garšas ziņā tam jābūt lieliskam! Tādēļ labāk gan izmantot citas ogas vai augļus, piemēram, cidonijas.
Tīras, sausas ogas liek 3 l burkā. Jāseko līdzi, lai apjoma ziņā netiktu piepildīts vairāk kā 80% no burkas. Ogas pārber ar cukuru un nostādina pāris dienas, lai tas izkūst. Kad tas noticis, pāri pārlej degvīnu un cieši aizvāko. Burku noliek tumsā uz 30 – 40 dienām, katru dienu nedaudz pakratot burku.
Pēc tam ogas izkāš un liķieri pilda pudelēs. Stiprinātās un saldinātās ogas var izmantot pieaugušo desertos vai ēst tāpat.
Atceries – alkohola lietošanai ir negatīva ietekme, tādēļ, ja jūti, ka liķieris Tev ir par daudz vai saproti, ka tev rodas pārlieku liela vēlme to pagaršot, griezies pie speciālista.
Lasi arī:
- Brūklenes un to dažādais pielietojums
- Bērnības garša - cepumu, biezpiena, brūkleņu kūka bez cepšanas!
- Brūkleņu mērce tikai no divām sastāvdaļām
Brūkleņu un citu ogu liķieri, Image by Bruno /Germany from Pixabay