Cepti pelmeņi, Image by changupn from Pixabay
Kad apnikuši vārīti pelmeņi, laiks tos izcept! Ceptus pelmeņus var pagatavot kopā ar mērcīti, izsutinot un iegūstot mīkstu tekstūru, bet tiem, kam garšo kraukšķīgi ēdieni, noteikti vērts nobaudīt tieši kraukšķīgi saceptus pelmeņus! Lūk, ideālais veids, kā izcept kraukšķīgus pelmeņus!
Nepieciešams:
- Pelmeņi
- Sāls un pipari pēc garšas (iesakām izmantot ķiploku sāli)
- Eļļa vai sviests cepšanai
- Zaļumi pēc izvēles
Pagatavošana:
Cepot pelmeņus pannā, jāievēro, lai tie netiktu cepti uz lielas uguns, bet maksimāli – uz vidējas. Vēl viena lieta, kas jāņem vērā – ja cep sviestā, tad pelmeņi apbrūninās ātrāk. Turklāt, jācep bez vāka, pretējā adījumā pelmeņi izsūt un kļūst mīksti. Kad pelmeņi daļēji apcepti, uzber vēlamās garšvielas, beigās uzliek vāku un pacep apmēram 2 minūtes. Ja pelmeņi šķiet pārāk cieti un sausi, pielej minimāli ūdeni un zem vāka pasutina pāris minūtes. Uzber zaļumus un pelmeņi gatavi! Labu apetīti!
Ļoti labi pelmeņi garšo arī, ja cepot tos pārkaisa ar rīvētu sieru. Izmēģini!
Pagatavo arī citus gardus ēdienus:
- Recepte: siera radziņi
- Recepte: Latviskā skābeņu zupa ar žāvētām ribiņām
- Citādāk pildīta paprika - ar griķiem un gaļu: video recepte
- Ideālās uzkodas – video receptes, ko var pagatavot arī kopā ar bērniem
Cepti pelmeņi, Image by changupn from Pixabay