Franču karbonāde, Image by Sasin Tipchai from Pixabay
Sulīgs, sātīgs gaļas gabals, ar kūstošu sieru un neaprakstāmu aromātu – tieši tāda ir Franču karbonāde! Un ja tai klāt ir piedevas, kā piemēram, vārīti, cepti kartupeļi, tad var teikt, ka maltīte ir izdevusies un izsalkums apmierināts!
Nepieciešams:
- 100 g cūkgaļas karbonādes
- 25 g sīpolu
- 40 g tomātu
- 25 g siera
- 20 g miltu
- 1 ola
- 30 g eļļas
- Sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Karbonādi labi izklapē un pārkaisa ar sāli un pipariem. Tomātu un sīpolu sagriež ripiņās. Sieru sarīvē. Izklapēto gaļu panē miltos un sakultā olā, un cep pannā sakarsētā eļļa zeltaini brūnu no abām pusēm. Kad viena puse apcepusies, to apgriež un uz tās kārto tomātu un sīpolu ripas, pārkaisa ar sieru. Pannai uzliek vāku un cep līdz siers izkusis.
Lasi arī:
- Recepte: Cukīni – vistas plācenīši jeb pankūkas
- Zivju un jūras velšu ēdienu receptes
- Maltās gaļas receptes
Franču karbonāde, Image by Sasin Tipchai from Pixabay