Cukīni un kabaču ziedi, Image by PublicDomainPictures from Pixabay
Gan cukīni, gan kabaču ziedi, gluži kā daudzu citu augu ziedi ir ēdami un var būt lieliska un neparasta delikatese, ko pasniegt cienastā gan ģimenes lokā, gan viesiem. Garšas ziņā cukīni un kabaču ziedi garšo līdzīgi to dārzeņiem, tomēr ir maigāki, saldāki un katrā ziņā – neparastāki ēdieni.
Kad novākt, uzglabāt un lietot cukīni un kabaču ziedus?
Cukīni un kabaču ziedi ievācami, kad tie ir ziedēšanas pilnbriedā – lieli, svaigi, nesavītuši. Pie tā var būt piestiprinājies neliels auglis un gatavot var arī ar to. Uzglabāt šos ziedus var ledusskapī līdz pat 5 dienām.
Pavisam noteikti nebūs grēks, ja nogaršosi cukini vai kabaču ziedu svaigā veidā vai nedaudz piegriezt salātiem. Turklāt svaigi ziedi ir ļoti skaists dekors gan salātiem, gan kūkām, gan citiem ēdieniem.
Šos ziedus var apcept uz pannas vai cepeškrāsnī, iepriekš tos apvārtot mīklā, kas gatavota no ūdens un miltiem. Pietam vari izmantot arī gāzētu ūdeni! Ja vēlies, mīklai var pievienot garšvielas, un eksperimentēt ar dažādām garšas niansēm.
Eļļā var fritēt vai sacept arī sakultā olā apvārtītus cukīni vai kabaču ziedus. Gatavošana ir pavisam ātra – tie jācep pavisam īsu brīdi. Šajā gadījumā ziedi izdodas kraukšķīgi un var būt lieliska uzkoda dažādos pasākumos.
Pavisam lieli kabaču un cukīni ziedi izcili garšo arī ar pildījumu. Tam var izvēlēties jebkādas vēlamās sastāvdaļas – labi garšo ar dažādiem sieriem, dārzeņiem, malto vai cita veida gaļu, zivīm citām jūras veltēm. Pildītus ziedus izkārto uz cepamās pannas un cep cepeškrāsnī.
Ja pie zieda ir dārzeņi, tos var vienkārši izcept uz pannas, cepeškrāsnī vai pat uz grila. Gatavie ziedi ar dārzeņiem ļoti labi garšo ar dažādiem garšaugiem, svaigiem dārzeņiem vai cieto sieru.
Pildītu cukīni vai kabaču ziedu recepte
Nepieciešams:
- Nedaudz rikota siers
- Ķiploka daiviņa
- Baziliks
- Ola
- Sāls
- Kabaču vai cukīni ziedi
- Milti
- Minerālūdens
- Eļļa
Pagatavošana:
Sieru sarīvē un sajauc ar kapātu vai caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku, sakapātu baziliku, olu un sāli. Ar sastāvdaļu daudzumu var variēt – kādam garšo vairāk sierains, citam patīk izteiktāka bazilika garša. Galvenais nosacījums ir, lai pildījums nav pārāk šķidrs. Kad visas sastāvdaļas sajauktas, ziedus sapilda, aizver ziedlapiņas. Pildītos ziedus apvārta miltu un minerālūdens mīklā, kurai pēc konsistences jābūt kā krējumam, un uzreiz fritē vārošā eļļā dažas minūtes.
Lūk, vēl viena lieliska pildīto kabaču un cukīni recepte:
https://www.facebook.com/tastyitali/photos/a.1674455012801814/1960484774198835/
Lasi arī:
- Interneta hits – fritēti pieneņu ziedi!
- Ēdamie ziedi - idejas, kā ēdienos izmantot ziedus!
Cukīni un kabaču ziedi, Image by PublicDomainPictures from Pixabay