Cidonijas, Photo by Markus Spiske on Unsplash
Cidoniju sukādes ir gards našķis, ko var ēst vienkārši tāpat vai arī pievienot tējai. Gardās sukādes var izmantot arī kā sastāvdaļu kēksiņiem un citu desertu pagatavošanai. Lūk, recepte no divām sastāvdaļām vien!
Nepieciešams:
- Cidonijas, 1 kg
- Cukurs, 2 kg
Pagatavošana:
Cidonijas nomazgā, izgriež serdi un sagriež plānās šķēlītēs. Kad tas izdarīts, cidoniju šķēlītes apber ar cukuru un atstāj, kamēr izdalās sīrups. Pēc ta, cidonijas no sīrupa notecina, sīrupu pilda pudelēs, bet šķēlītes saliek atsevišķi trauciņos vai saldējamos maisiņos un ievieto saldētavā vismaz uz 24 stundām. Lai pagatavotu sukādes, cidonijas atsaldē un apžāvē istabas temperatūrā vismaz 48 stundas.
Atceries – lai cidoniju sukādes būtu mīkstas, nevis cietas, neizlaid saldēšanas procesu!
Lasi arī:
- Cidoniju lietošana uzturā – ieguvumi un riski veselībai
- Kas vērtīgs žāvētos augļos un ogās?
- Cidoniju sīrups – pavisam viegla recepte ziemas vitamīnu devai
- Recepte, kā pagatavot ozolzīļu kafiju - ietaupi naudu un uzlabo veselību!
Cidonijas, Photo by Markus Spiske on Unsplash