Griķu miltu pankūkas, Photo by Leodgario Pescador on Unsplash
Ja vēlies savas pankūku cepšanas prasmes pilnveidot un dažādot, pagatavo griķu miltu pankūkas! Tās ir lieliski piemērotas tiem, kam ir alerģijas uz kviešiem. Un garšo patiesi lieliski!
Nepieciešams:
- Griķu milti, 160 g
- Olas, 2 gab.
- Piens, 600 ml.
- Eļļa, 1 ēd.k.
- Sāls un cukurs pēc garšas
- Eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Bļodā caur sietu izsijā miltus, pievieno sāli un cukuru, olas. Visu samaisa un pamazām, kārtīgi maisot pielej arī pienu, pievieno ēdamkaroti eļļu un kārtīgi samaisa viendabīgā masā.
Pannā uzkarsē eļļu, un ar kausiņu lej mīklu. Izlīdzina mīlu pa visu pannas virsmu, izgrozot pannu. Cep brūnas no abām pusēm.
Pankūkas pasniedz ar krējumu vai ievārījumu. Var arī veidot pildītās pankūkas.
Vēl gardas receptes:
Griķu miltu pankūkas, Photo by Leodgario Pescador on Unsplash