Gruboto
Garšo risoto? Tad tev noteikti jāpagatavo arī gruboto! Kas ir tas pats, kas risoto, bet ar grūbām, turklāt bezgala gards!
Nepieciešams:
- Sviests, 50 g
- Sīpols, 1 gab.
- Ķiploks, 2 daiviņas
- Miežu grūbas, 350 g
- Dārzeņu buljons, 1 l
- Sāls, pipari pēc garšas
- Sarkanā paprika, 1 gab.
- Sēnes (gailenes, šampinjoni vai citas), 250 g
- Cukīni, 1 gab.
- Cietais siers, 40 g
- Zaļumi
Pagatavošana:
Noplaucē grūbas. Sasmalcina sīpolu un ķiploku. Dziļā pannā (vai labāk pat katlā) ieliek 25g sviestu, uzkarsē un tajā apcep sīpolus un ķiplokus. Kad tas izdarīts, pannā pieber plaucētās grūbas, uzlej tām buljonu un liek vārīties. Kad buljons uzvārījies, uzliek vāku, nogriež mazāku uguni un vēl pusstundu vāra līdz grūbas paliek mīkstas un uzsūcas buljons. Neaizmirsti ik pa laikam apmaisīt, lai nepiedeg!
Pannā izkausē 25g sviestu, apcep sēnes, pievieno gabaliņos sagrieztu papriku un cukīni, pēc garšas pieber sāli un piparus, un cep vēl 5 minūtes. To iemaisa grūbās. Sarīvē un pieber arī sieru, visu kārtīgi samaisa. Pasniedz pārkaisītus ar zaļumiem.
Lasi arī:
- Sātīgā recepte brīvdienām: Kartupeļu un maltās gaļas sacepums
- Ko pagatavot no kartupeļiem – recepšu idejas
- Maltās gaļas receptes
- Recepte vakariņām: Spageti ar gaļas bumbiņām
Gruboto