Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Recepte: Kakao krēms ar ogu ķīseli

Kakao krēms ar putukrējumu, Image by Chris Tweten from Pixabay

Kakao krēms ar putukrējumu, Image by Chris Tweten from Pixabay

Kārojas ko gardu? Kā būtu ar kādu bērnības dienas kārumu, piemēram kakao krēmu ar ķīseli? Izklausās kārdinoši, vai ne? Tad piefiksē recepti!

Nepieciešams:

Kakao krēmam:

  • 900 g skābā krējuma
  • 150 g cukura
  • 40 g kakao
  • 15 g želatīna

Ķīselim:

  • 450 ml skābas ogu sulas, piemēram, dzērveņu, jāņogu, ķiršu
  • 1500-1700 ml ūdens
  • 2 ēd. k. kartupeļu cietes

Pagatavošana:

Krējumu sajauc ar cukuru un kakao un puto ar mikseri līdz masa dubultojas. Masai pievieno izkausētu želantīnu un samaisa visu. Ieliek ledusskapī uz vairākām stundām līdz masa sacietē.

Sulu ielej katlā, pielej ūdeni un vāra līdz parādās burbuļi. Nosmeļ putas. Kartupeļu cietei pielej nedaudz ūdeni, izmaisa un lēnām lej klāt virumam, maisot vāra līdz ķīselis sabiezē. Ķīseli atdzesē.

Ķīseli ielej trauciņā, pa virsu uzliek kakao krēmu un pasniedz.

Tiem, kam negaršo ķīselis, noteikti garšos kakao krēms ar putukrējumu - pamēģiniet!

Pagatavo arī:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...