Ķirbis, Photo by Aлександар Габона from Pexels
Ķirbis parasti ir tik liels, ka no tā sanāk vien izmantot daļu. Kad ķirbju zupa uzvārīta un gardais ķirbja – citrona pīrāgs izcepts, noteikti neaizmirsti uzcepta arī ķirbju plācenīšus!
Nepieciešams:
- Ķirbis, 500g
- ½ sīpols
- 3 olas
- 1 ½ ēd.k. milti
- Sāls un pipari
- Eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Sīpolu smalki sakapā, ķirbi sarīvē uz rupjās rīves. Visas sastāvdaļas sajauc kopā viendabīgā masā un cep eļļā pa vienai ēdamkarotei plācenīšu zeltainus no abām pusēm. Kad plāceņi uzcepti, uzliek vāku un pasautē vēl 5 minūtes, lai ķirbis paliek patiešām mīksts.
Lasi arī:
- Kartupeļu un maltās gaļas sacepums
- Recepte: kraukšķīgs našķis – kartupeļu burbuļfrīti
- Kā pilnībā izlietot ķirbi? Bonusā recepte: pildīts ķirbis
Ķirbis, Photo by Aлександар Габона from Pexels
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas