Krāsnī cepti ziedkāpostu steiki, foto - Pinterest
Ja Tev garšo dārzeņi, tad šī noteikti ir tā recepte, kuru Tev jānogaršo! Steika nosaukumu tas ieguvis, jo gluži kā gaļas steiks, ziedkāposts, gatavots pēc šīs receptes, tiek cepts biezās un lielās šķēlēs.
Nepieciešams:
- 2 ziedkāposti
- 1/2 tējk. ķiploku pulveris
- 1 tējk. smalcināti pētersīļi (var izmantot kaltētus)
- 1/2 tējk. melnie pipari
- 1 tējk. sāls
- 1/2 tējk. kaltēta, malta paprika
- Eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Ziedkāpostu noskalo, nogriež lapas, ja tādas ir, apgriež kātu līdz pamatnei, sagriež ziedkāpostu aptuveni 3cm biezās šķēlēs. Katru šķēli iesmērē ar eļļu no abām pusē, tāpat apkaisa ar visām garšvielām un kārto cepešpannā uz cepamā papīra. Pannu pārklāj ar foliju un ievieto iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 260C, cep aptuveni 15 minūtes.
Ar garšvielām var variēt. Ļoti garšīgi ir, ja izmanto kariju vai kurkumu! Ar šādiem ceptiem ziedkāpostiem lieliski garšo kāda no pašu gatavotajām uzkodu mērcītēm. Labu apetīti!
Smelies idejas maltītei arī citās gardās receptēs!
Krāsnī cepti ziedkāpostu steiki, foto - Pinterest