Kulinārijas eksperte Madara Biedriņa bija devusies ciemos pie modeles un skaistumkonkursu uzvarētājas Diānas Kubasovas, lai parādītu viņai, kā pagatavot vieglu un veselīgu jūras velšu zupu, kas derēs tiem veģetāriešiem, kuri ēd zivis un vēžveidīgos. Seko receptei un pagatavo šo ēdienu arī savās mājās!
Sastāvdaļas:
- Kvinoja 100 g
- Garneles 20g
- Menca 20 g
- Lasis 20 g
- Konservēti tomāti 50 g
- Sīpoli 10 g
- Selerija 20 g
- Burkāni 20 g
- Zivs buljons 150 g
- Ķiploks 10 g
- Pētersīļi 5g
- Cukurs 20 g
- Sāls, pipari (pēc garšas)
Pagatavošana:
- Vāra kvinoju atsevišķā katlā - var vārīt buljonā vai arī ūdenī, pēc tam pievienojot garšvielas.
- Tikmēr sagriež dārzeņus mazos kubiņos un apcep eļļā (citā katlā), līdz tie kļūst daļēji mīksti, tomēr iekšā vēl nedaudz kraukšķīgi.
- Pievieno smalki sagrieztus konservētus tomātus. Var izmantot arī paštaisītu tomātu biezeni vai mērci.
- Lej klāt zivs buljonu un apmēram 5 minūtes visu pasutina.
- Pašās beigās liek klāt visas izvēlētās jūras veltes. Uz vidējas temperatūras visu kopā pavāra apmēram 3 minūtes. Pievieno garšvielas.
Tev varētu patikt arī šīs receptes: