"STV Pirmā" šova "Kad viņas satiekas" vadītāja Madara Biedriņa iesaka vienkāršu recepti, ar kuras palīdzību jebkurš var iepazīties ar Āzijas virtuves garšām - tā lieliski noderēs gan ātrām pusdienām, gan vakariņām! Seko instrukcijām un izmēģini!
Sastāvdaļas:
- Udon nūdeles 200 grami
- Liellopu gaļa (fileja) 200 grami
- Sīpoli 40 grami
- Zaļās pupiņas 100 grami
- Šampinjoni 100 grami
- Loki 20 grami
- Augu eļļa cepšanai
Mērcei:
- Soja gaišā 1 ēd.karote
- Soja tumšā 1 ēd.karote
- Rīsu etiķis 1 ēd.karote
- Sezama eļļa 2 ēd.karotes
- Kukurūzas ciete 1 ēd.karote
Pagatavošana:
Sagatavo visas sastāvdaļas. Gaļu sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolu nomizo, sagriež pusripiņās.
Zaļās pupiņas blanšē. Šampinjonus notīra un sagriež šķēlītēs.
Sagatavo mērci. Kukurūzas cieti sajauc ar nedaudz auksta ūdens.
Sajauc visas mērces sastāvdaļas, tām pievieno kukurūzas cietes masu.
Uzvāra Udon nūdeles, kā norādīts pamācībā, tad noskalo ar aukstu ūdeni un noliek
malā.
Uz karstas pannas augu eļļā cep gaļu apmēram 4 minūtes. Noņem uz brīdi nost
no pannas.
Turpat cep visas pārējās sastāvdaļas, apmēram 5 minūtes, līdz zeltaini brūnas.
Pievieno cepto gaļu, mērci un Udon nūeles.
Samaisa un pēc minūtes ņem nost.
Pārkaisa ar smalki sagrieztiem lociņiem.
Zemāk skaties 1188 Play video, kurā Madara Biedriņa māca šo recepti dziedātājam Arturam Šingirejam jeb Donam, kurš ir ne tikai lielisks mūziķis, bet arī aizraujas ar dažādiem sporta veidiem un ēst gatavošanu. Gatavojot gardo maltīti, Dons izstāsta, kā tas ir - uzstāties tūkstošu priekšā un atklāj, ka ir tikai viens dzēriens, kuru viņš malko tieši pirms koncertiem.
Lasi arī šo: