Pildīti tomāti ar kuskusu un garneļu salātiem, ekrānuzņēmums,
STV Pirmā raidījums “Māmiņu klubs” un šefpavārs Normunds Baranovskis dalās ar neparasti gardu recepti. Pagatavo kopā arī Tu pildītus tomātus ar kuskusa un garneļu salātiem!
Nepieciešams:
- Tomāti, pēc iespējas lielāki
- Pilngraudu kuskuss, 200 g
- Itāļu garšvielu maisījums, 1 tējk.
- Sauja ciedru riekstu
- Vārītas garneles, 100 g
- Ķiploks, 1 daiviņa
- Sauja godži ogas
- Grieķu jogurts
- ½ paprika
- Olīveļļa
- Sāls
- Dilles
- Timiāns
- Rozmarīns
Pagatavošana:
Tomātiem nogriež cepurīti un izņem pildījumu. Tējkannā uzvāra ūdeni, ieslēdz cepeškrāsni uz 200 – 220C. Kuskusam pievieno itāļu garšvielas, šķipsniņu sāli, uzlej ūdeni tik daudz, lai kuskuss ir mitrs, uzliek vāku un ļauj 2 minūtes piebriest. Pēc 2 minūtēm procesu atkārto. Uz pannas apgrauzdē ciedru riekstus. Ūdeni kuskusam lej arī 3. reizi, bet uzreiz pievieno arī kubiciņos sagrietu papriku, sasmalcinātu ķiploka daiviņu, apgrauzdētos ciedru riekstus, sauju godži ogas, garneles, kapātas dilles. Visu samaisa un pilda tomātos, kurus kārto uz cepamās pannas. Starp tomātiem var pievienot dažādas garšvielas, kas piedod savu aromātu, un liek cepties aptuveni 10 – 20 minūtes. Jāuzmana, lai tomāti gatavojoties nesprāgst. Gatavus tomātus ēd ar grieķu jogurtu.
Lai labi garšo!
Pildīti tomāti ar kuskusu un garneļu salātiem, ekrānuzņēmums,