Sāļās vecrīgas, foto - Didgeman in Pixabay
Vai esi ēdis sāļās Vecrīgas? Vienkārši dievīgas, vai ne? Pagatavo arī Tu gardās vēja kūkas ar siera salātu pildījumu vai jebkuru citu pildījumu, kādu vien vēlies – fantāzijai nav robežo!
Nepieciešams:
Lai pagatavotu sāļās Vecrīgas, izmanto plaucētās mīklas recepti – to pašu, kas noder arī biezpiena Vēja kūku pagatavošanai: Recepti plaucētai mīklai vari aplūkot: šeit!
Sāļo Vecrīgu siera pildījumam nepieciešams:
- 300 g Masscarpone siers
- Sāls pēc garšas
- 100 g Parmasan vai cits – Tavs mīļākais siers
- 3 ķiploka daiviņas
Pildījuma pagatavošana:
Sieru sarīvē, samaisa kopā ar Mascarpone, pievieno caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku un sāli pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa līdz masa viendabīga. Ja maisījums šķiet pārāk biezs, pievieno vēl nedaudz Mascarpone.
Masu ievieto konditorejas maisiņā un caur uzgali iespiež vēja kūkā. Var arī pildīt ar karoti, nogriežot cepurīti un iepildot siera masu, pēc tam uzliek nogriezto kūkas cepurīti pa virsu.
Lasi arī:
- Recepte: Mandarīnu kūka pannā!
- Biguzis jeb maizes zupa: latviskā deserta recepte
- Debešķīgi garšīgas šokolādes kūkas recepte
Sāļās vecrīgas, foto - Didgeman in Pixabay