Šokolādes konfektes ar noslēpumu būs lielisks pārsteigums visiem, kas ar tām našķosies! Lūk, recepte no "Vakariņš ar savējiem"!
Nepieciešams:
- Viegli kūstoša šokolāde
- Žāvēti augļi vai ogas
- Rieksti
- Garšviela spēc vēlēšanās, piemēram, sāls, pipari
Pagatavošana:
Ņem kvalitatīvu
šokolādi, kura viegli kūst pirkstos un uz tvaika (ūdens peldē) izkausē.
Sagatavo cepampapīru uz kura tiks lieta izkausētā šokolāde. Sagriež žāvētos augļus vai ogas - dateles vai melnās plūmes, vai sukādes, vai dzērvenes, visu kas pašam garšo. Un riekstus – kādi pašam garšo. Var sasmalcināt var arī kādu atstāt
veselu. Šokolādi sadala daļās (divās vai trīs) un pieliek garšvielas, kādas
garšo, piemēram, piparus, sāli, jebko, uz ko ir iedvesma.
Uzlej šokolādi uz cepampapīra, tā lai veido pamatni konfektei, galvenais, lai nav ļoti šķidrs un liek uzreiz ledusskapī. Tad, kad drusku pastāv ledusskapī (10 – 15 min), ņem ārā. Šokolādei jābūt ne pavisam cietai, bet nedaudz gumijotai, uzlej vēl uz pamatnes šokolādi. Tad liek iekšā žāvētus augļus, riekstus, ko vien vēlas un atkal liek iekšā ledusskapī. Tad var ņemt ārā un taisīt nākamo kārtu. Dekors un kārtas ir ļoti individuālas.
Nogaršo arī citus pašgatavotus gardumus: