Soļanka, Image by Leo_65 from Pixabay
Soļanka, protams, ir viena no gardākajām un populārākajām zupām, kurai gardu sagatavi jau var pagatavot vasarā, lai pašu zupu varētu baudīt aukstās ziemas dienās. Šī sagatave ir baudāma ne tikai zupās, bet arī kā atsevišķi salāti un kā piedeva mērcēm.
Nepieciešams:
- Sīpoli, 1,5 kg
- Burkāni, 1,5 kg
- Kabacis, 1 kg
- Paprika, 0,5 kg
- Tomāti, 3l blendēti
- Čili, 1 gb
- Melnās olīvas, 300 g
- Zaļās olīvas, 300 g
- Olīveļļa vai augu eļļa, 300 ml
- Sāls, 5 ēd. k.
- Cukurs, 5 ēd. k.
- Etiķa esence, 1 ēd. k.
- Ķiploks, 1 gb
Pagatavošana
Nomizo un sagriež sīpolus, sarīvē burkānus. Kabacim izņem mīkstumu un sarīvē. Papriku sagriež salmiņos. Nomizo un smalki sasmalcina vai caur ķiploku spiedi izspiež ķiploku. Četrās daļās sagriež olīvas.
Eļļā cep sīpolus, kad tie kļuvuši mīksti, pievieno burkānus, papriku un sautē līdz eļļa tie uzsūc eļļu, pēc tam pievieno kabaci un turpina sautēt arī līdz tiek uzsūkta eļļa. Pievieno atlikušās sastāvdaļas un sautē līdz gatavībai.
Karstu masu pilda pasterizētās burkās un aizvāko.
JAUNA RECEPTE: Bēzlapju karbonādes
Lasi arī:
- Soļanka – zupa, ko vārīt ārā, uz ugunskura
- Idejas augļu un dārzeņu marinēšanai
- Kā sagatavot ziemai baziliku?
- Kā sagatavot ziemai dilles?
Soļanka, Image by Leo_65 from Pixabay