Sulīga cūkgaļas karbonāde spinātu – ķiploku mērcē, foto - Pinterest
Mīlestība nāk caur vēderu! Vai vēlies, lai Tavs vīrietis Tevi vēl vairāk nēsā uz rokām? Gandrīz ikviens vīrietis vēlas vakariņās kārtīga izmēra, sulīgu gaļas gabalu! Pārsteidz savu vīrieti ar krēmīgā spinātu – ķiploku mērcē sutinātu cūkgaļas karbonādi! Garšos arī Tev un bērniem!
Nepieciešams:
3 cūkgaļas karbonādes gabali
Sāls un pipari pēc garšas
1 tējkarote paprikas
2 tējkarotes olīveļļas
2 ēdamkarotes sviesta
6 ķiploka daiviņas, smalki sasmalcinātas
1 mazs sīpols, sasmalcināts
1/3 tase dārzeņu vai vistas buljona
1 3/4 tases saldais krējums
3 lielas saujas spināti
1 tējkarote Vidusjūras garšvielu maisījums
1 tējkarote sasmalcinātu sarkano čili piparu
1/4 tase rīvēts parmezāna siera (ja vēlies)
Sasmalcināti svaigi pētersīļi
Pagatavošana:
Uzkarsē eļļu lielā pannā uz vidēji lielas uguns. Cūkgaļas karbonādes gabalus no abām iesāli un pārber ar pipariem un papriku, apcep karstajā pannā 3-5 minūtes katru karbonādes pus, atkarībā no biezuma vai līdz brīdim, kad tā ir pagatavota pēc Tavas gaumes. Kad tas izdarīts, noņem cūkgaļas karbonādes no pannas un novieto uz brīdi malā.
Tajā pašā pannā atlikušajā šķidrumā no gaļas izkausē sviestu. Pievieno ķiplokus, sīpolus, garšvielas un, apmaisot apcep līdz izdalās smarža - apmēram 1 minūti. Pievieno dārzeņu vai vistas buljon un nedaudz pavāri.
Samazini uguni no vidējas uz mazu, pievieno saldo krējumu un pasautē, pievieno sāli un piparus pēc gaumes. Pievieno spinātu lapas un ļauj tām mērcē savīt, iemaisiet parmezāna sieru, ja vēlies. Pasutini mērci vēl minūti, līdz siers izkusis.
Ieliec cūkgaļas karbonādes atpakaļ pannā un pasutini. Apkaisi katru gabalu ar pētersīļiem un karoti mērces.
Pasniedz ar dārzeņiem, rīsiem vai citām piedevām pēc izvēles. Klāt lieliski garšos sausais baltvīns.
Smelies idejas arī citām receptēm:
Krāsnī cepta cūkgaļas karbonāde dzērveņu marinādē
25 vistas gaļas VIDEO receptes katrai gaumei!
Sulīga cūkgaļas karbonāde spinātu – ķiploku mērcē, foto - Pinterest