Žagariņi, foto - Pinterest
Ir vairākas bērnības garšas, kas teju tiek atmiņā ieliktas
katram bērnam. Latviešiem tas ir Vecrīgas,
biezpiena
plācenīši u.c. gardumi. Cepumi žagariņi čaukstēja omes katlā un varēja mēli
norīt brīdī, kad pūdercukurs bira pār tiem.
Nepieciešams:
- 250g skābs krējums
- 25 g milti
- 2 ēd. cukurs
- 2 olas
- naža gals dzeramās sodas
- šķipsna sāls
- 1 tējk. vaniļas cukura
- pūdercukurs
- eļļa
Pagatavošana:
Sakuļ olas ar cukuru, vaniļu, sāli, pieliek krējumu un sodu.
Visu samaisa, pēc tam pakāpeniski pievieno miltus. Atkarībā no tā, cik labi
briest attiecīgie milti, var variēt nepieciešamo miltu daudzums. Mīklai jābūt diezgan
stingrai, lai viegli izrullēt.
Mīklu izrullē plāksnē, sagriež apmēram četru centimetru
platās strēmelēs, kuras sagriež ieslīpi,
lai sanāk rombi. Romba vidū ar nazi nedaudz iegriež, vienu romba galu izver
cauri iegriezumam.
Traukā ar augstākām malām uzkarsē eļļu, kurā liek cepumus
nelielās porcijās un cep gaiši brūnus, nosusina uz papīra dvieļiem, kas izklāti
uz paplātes.
Žagariņus pārkaisa ar pūdercukuru, kad liekā eļļa nosusināta.
Lasi arī:
Recepte:
mīkstie un smeķīgie speķa pīrādziņi
Kanēļa
un medus cepumi: ļoti viegla recepte svētkiem
Svētku
pīrādziņi vegānu gaumē: ātrā pīrādziņu recepte
Bērnības
garša - cepumu, biezpiena, brūkleņu kūka bez cepšanas!
Žagariņi, foto - Pinterest